בננה לוטי ברוטב חלב קוקוס וסילאן
באדיבות השף אורן רביד, רשת cafe cafe
מצרכים
- 2 כוסות קמח לבן
- 1 ביצה טרופה
- ¼ כפית מלח
- 2 כפות חמאה מומסת
- ¼ כוס מים קרים
- 1 כפות חמאה לטיגון בצק
- 4 בננות בשלות
- לרוטב:
- ½ פחית חלב קוקוס
- 3 כפות סילאן
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הרוטב: להרתיח את חלב הקוקוס ולהוסיף את הסילאן.
- 2. לצמצם את הנוזל עד הסמכה.
- 3. מכינים את הבצק: מפזרים את הקמח על משטח העבודה, יוצרים גומה במרכז ויוצקים את תערובת הביצה, חמאה, והמים הקרים.
- 4. לשים את התערובת עד לקבלת בצק רך וגמיש.
- 5. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל ביצה ונותנים לבצק לנוח כ-5 שעות.
- 6. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך דק מאד.
- 7. מחממים מחבת גדולה, מוסיפים חמאה, ומטגנים את הבצק עד להשחמה.
- 8. מגישים את המנה: חותכים את הבננות לפרוסות, מניחים את פרוסות הבננה במרכז הבצק ומגלגלים את הבצק. יוצקים את הרוטב החם, ומגישים.