וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גרנולה של "אורנה ואלה"

אורנה ואלה, בית הקפה/מסעדה, שברחוב שינקין בתל אביב ידוע בזכות לא מעט מנות שלו. עכשיו, עם "אורנה ואלה - ספר המתכונים", גם אתם תוכלו להכין גרנולה נפלאה בבית

מתכון מאת: אורנה אגמון, אלה שיין ועינב ברמן, מערכת וואלה אוכל

גרנולה ביתית. צבי טריגר, מערכת וואלה!
גרנולה ביתית/צבי טריגר

מצרכים למתכון

    • 125גרםחמאה (או 120 מ"ל שמן קנולה)
    • ¾כוסדבש (250 גרם) -לגרנולה שחומה יותר וקצת פחות מתוקה: חצי כוס דבש + רבע כוס סילא
    • 2כפיותתמצית וניל
    • 500גרםשיבולת שועל עבה
    • 1כוסגרעיני חמניה
    • 1כוסשקדים פרוסים
    • 1כוסקוקוס (שבבים לא ממותקים)
    • 1כוספרג לא טחון או דוחן
    • ¾כוסגרעיני דלעת

אופן ההכנה

איך מכינים גרנולה של "אורנה ואלה"?

  • 1
    מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2
    שמים בסיר קטן את החמאה או השמן, הדבש ותמצית הווניל (ראו טיפ בסוף המתכון), ומבשלים על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה, עד שהדבש הופך נוזלי ומתאחד עם השמן, כ-5 דקות.
  • 3
    בינתיים, מעבירים את כל שאר המרכיבים לקערה גדולה ומערבבים בכף עץ.
  • 4
    מוסיפים לקערה את תערובת הדבש והשמן, תוך כדי ערבוב. מערבבים היטב עד שכל הזרעים והגרעינים מצופים בדבש.
  • 5
    מחלקים את התערובת בין שתי תבניות מרובעות גדולות (התבניות הסטנדרטיות של התנור), ומשטחים אותה בגב כף העץ, לשכבה דקה ואחידה ככל האפשר.
  • 6
    מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות. לפחות פעם אחת באמצע האפייה מוציאים את התבניות, מערבבים את הגרנולה, משטחים לשכבה אחידה שוב ומחזירים לתנור, כדי שהקלייה תהיה אחידה.
  • 7
    כשהגרנולה זהובה ופריכה, מוציאים מהתנור, נותנים לה להתקרר בתבניות, ואחר-כך מעבירים לצנצנת אטומה. היא תישמר שבועיים-שלושה.
  • טיפ: תמיד כשיש במתכון שמן ודבש, כדאי קודם למדוד בכוס את השמן, ורק אחריה את הדבש. זה מבטיח שהדבש יחליק בקלות מהכוס המשומנת, בלי להשאיר עקבות, ובלי שיהיה צריך לקרצף את דפנותיה כדי שלא יישאר בה דבש מיותר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully