וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק בצל ספרדי

מתכון באדיבות השף אלון גונן ממסעדת אל-בריו

מתכון מאת: מערכת וואלה

מרק בצל ספרדי.
מרק בצל ספרדי

מצרכים למתכון

  • ל- 6 סועדים:
  • 1 ק"ג בצל ספרדי חתוך לחצאי טבעות מהזן המתקתק יותר , הבצל הספרדי שמנמן יותר ,דחוס יותר ובעל קליפה חומה
  • בקבוק יין לבן, יבש אני מעדיף שרדונה
  • חצי ליטר מים רתוחים
  • 3 ראשי שום חצויים ל 2 אפויים בתנור כחצי שעה בדרגת חום 170 מעלות
  • 1 כרישה חתוכה לטבעות דקות
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס שמן זית משובח
  • רבע כוס כוסברה קצוצה ( לא חייבים אם לא אוהבים)
  • 2 כפות טימין טרי
  • 1 כפית קימל מוקפץ שנייה על מחבת טפלון חמה
  • כפית פלפל שחור גרוס עבה
  • 2 כפיות מלח ים
  • לכיסוי :
  • 6 ריבועי בצק עלים קנוי בגודל הצלחת או הספל
  • גבינת פרמג'נו אמיתית

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב יוצקים חצי כוס שמן זית ומטגנים את הבצל מספר דקות עד שהוא נעשה חום זהוב אבל לא שחור, מוסיפים את הכרישה ואת בקבוק היין הלבן ומביאים לרתיחה, מוסיפים את המים הרותחים ואת שאר המרכיבים של המרק ( את חצאי השום סוחטים לתוך הנוזלים שרק הבשר של השום יוצא החוצה).
  • 2. מבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי והמרק נהיה סמיך מעט.
  • 3. מתקנים תיבול אם יש צורך.
  • 4. אופן הגשה: מרדדים ריבוע עלי בצק עלים מוכן לעובי חצי ס"מ ומברישים עם מעט חלמון של ביצה.
  • 5. לפני ההגשה מחממים תנור ל 200 מעלות ומוזגים את המרק לספלים או לצלחות חרס מכסים את פי הצלחת בבצק עלים ומדביקים עם מעט חלמון את השוליים אופים בתנור החם מאוד כ 10 דק' או עד שהבצק תופח ונהיה זהוב ומבריק מפזרים מעליו קצת גבינת פרמג'ן ועירית קצוצה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully