וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציפת לימון ופירות יער

באדיבות גל פוני, שף קונדיטור 'גל קייק'ס'.

קציפות לימון ופירות העונה בכוסות שוט. גל פוני,
קציפות לימון ופירות העונה בכוסות שוט/גל פוני

מצרכים למתכון

  • ל-15 כוסות 'שוט':
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 3 ביצים מופרדות
  • 200 גרם סוכר
  • שקית סוכר וניל
  • 2 לימונים טריים
  • 100 גרם פירות יער (ניתן להחליף בכל פרי טרי מהעונה)
  • ביסקוטיים לפי הצורך
  • מעט חלב

אופן ההכנה

  • 1. לפורר את הביסקוויטים עם מעט חלב ולהדק בתחתית הכוס.
  • 2. להוציא גרידת לימון בעזרת פומפייה משני הלימונים ואת המיץ לסחוט בנפרד.
  • 3. להקציף שמנת מתוקה לקצף יציב עם 100 גרם סוכר (לא חזק מדי) ולהניח במקרר.
  • 4. להקציף 3 חלבונים עם 100 גרם סוכר לקצף יציב וחזק.
  • 5. לערבב לתוך השמנת המוקצפת את החלבונים בתנועות קיפול איטיות , להוסיף את החלמונים ולבסוף להוסיף את הגרידה והמיץ לימון ולערבב יחד עד לקבלת מרקם חלק.
  • 6. לצקת את הקציפה לתוך כוסות שוט (מעל הבסקוטים ולסדר מעל פירות יער, פטל, אוכמניות. קוביות מנגו, או כל פרי אחר מהעונה.
  • 7 . להקפיא ולהוציא מהמקרר כשעה לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully