פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק קרם שורשים

      המרק עשוי משאריות מרק בסיסי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק קרם שורשים (דנה מלמד)
      מרק קרם שורשים (דנה מלמד)

      מצרכים

      • למרק הראשי – מרק ירקות:
      • 2 כפות שמן זית
      • 2 כפות חמאה
      • 5 גזרים
      • בטטה גדולה קלופה
      • כ 500 גר' דלעת
      • 3 שורשי פטרוזיליה קלופים
      • 3 ראשי סלרי קלופים
      • 2 ארטישוק ירושלמי קלופים (לא חובה)
      • 1 בצל גדול קלוף
      • 1 כרישה – החלק הלבן (של כ3 ס"מ)
      • 10 שיני שום
      • צרור טימין טרי
      • צרור פטרוזיליה
      • כמה עלי סלרי
      • 2 עלי דפנה
      • פלפל שחור גרוס
      • מלח
      • אגוז מוסקט טרי מגורר
      • כוס יין לבן חצי יבש
      • מים בכמות שתכסה את הירקות
      • למרק עצמו:
      • 3 שורשי פטרוזיליה מהמרק
      • 3 ראשי סלרי מהמרק
      • 2 ארטישוק ירושלמי מהמרק (לא חובה)
      • כרישה מהמרק
      • כמה שיני שום מהמרק
      • כוס שמנת מתוקה
      • 2 כוסות נוזל מהמרק
      • מלח, פלפל, מוסקט – לפי הטעם

      אופן ההכנה

      • 1. חותכים גס את כל הירקות.
      • 2. בסיר גדול ממיסים שמן זית וחמאה.
      • 3. מוסיפים את הבצל, הכרישה, השום, הגזרים, הבטטה, הדלעת, שורשי הפטרוזיליה, שורשי הסלרי, ארטישוק ירושלמי ומטגנים עד שכל הירקות מזהיבים קלות. מערבבים מידי פעם בכף עץ.
      • 4. מכסים את הירקות במים. מוסיפים את העשבים ועלי הדפנה ומתבלים במלח, פלפל ומוסקט.
      • 5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שכל הירכות רכים והנוזל בסיר הצטמצם. (שעה – שעה וחצי).
      • 6. מעבירים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים לקרם חלק.
      • 7. יוצקים לסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה.
      • 8. טועמים, מתבלים לפי הצורך ומסירים מהאש.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות