מרק קרם שורשים
המרק עשוי משאריות מרק בסיסי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למרק הראשי מרק ירקות:
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות חמאה
- 5 גזרים
- בטטה גדולה קלופה
- כ 500 גר' דלעת
- 3 שורשי פטרוזיליה קלופים
- 3 ראשי סלרי קלופים
- 2 ארטישוק ירושלמי קלופים (לא חובה)
- 1 בצל גדול קלוף
- 1 כרישה החלק הלבן (של כ3 ס"מ)
- 10 שיני שום
- צרור טימין טרי
- צרור פטרוזיליה
- כמה עלי סלרי
- 2 עלי דפנה
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- אגוז מוסקט טרי מגורר
- כוס יין לבן חצי יבש
- מים בכמות שתכסה את הירקות
- למרק עצמו:
- 3 שורשי פטרוזיליה מהמרק
- 3 ראשי סלרי מהמרק
- 2 ארטישוק ירושלמי מהמרק (לא חובה)
- כרישה מהמרק
- כמה שיני שום מהמרק
- כוס שמנת מתוקה
- 2 כוסות נוזל מהמרק
- מלח, פלפל, מוסקט לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. חותכים גס את כל הירקות.
- 2. בסיר גדול ממיסים שמן זית וחמאה.
- 3. מוסיפים את הבצל, הכרישה, השום, הגזרים, הבטטה, הדלעת, שורשי הפטרוזיליה, שורשי הסלרי, ארטישוק ירושלמי ומטגנים עד שכל הירקות מזהיבים קלות. מערבבים מידי פעם בכף עץ.
- 4. מכסים את הירקות במים. מוסיפים את העשבים ועלי הדפנה ומתבלים במלח, פלפל ומוסקט.
- 5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שכל הירכות רכים והנוזל בסיר הצטמצם. (שעה שעה וחצי).
- 6. מעבירים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים לקרם חלק.
- 7. יוצקים לסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה.
- 8. טועמים, מתבלים לפי הצורך ומסירים מהאש.