סלונה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6בצלים גדולים
- 8 עגבניות
- 1.5 קג פילה דג (רצוי לוקוס)
- 2 כפות רסק עגבניות
- כף מחוקה מלח
- 2-3כפות סוכר
- מיץ מלימון שלם
- מעט פפריקה
אופן ההכנה
- 1. יש לטגן את הדג טיגון קל לטגן את הבצל עד להזהבה. לסדר חצי מכמות הבצל בתבנית, לאחר מכן שכבה של חצי מן העגבניות על הבצל ולסדר את כל הדגים על העגבניות ושוב בצל ולאחר מכן את העגבניות מלמעלה.
- 2. יש לערבב את כל החומרים בכלי ולהוסיף 2 כוסות מים ולשפוך את הבלילה על העגבניות בצורה שהכל ירטב מלמעלה.
- 3. להכניס לאפיה למשך כשעה ולאחר מכן להעביר להשחמה בגריל ובסיום להניח את התבנית על הגז כדי לצמצם את הנוזלים.