וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק עגבניות

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה

מרק עגבניות. צבי טריגר
מרק עגבניות

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות:
  • ¼ כוס שמן זית
  • שני בצלים גדולים,קלופים וקצוצים גס
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 סלסלה של עגבניות שרי, רצוי מזן "תמר"
  • 3 קופסאות (240 גרם כל אחת) עגבניות תמר שלמות מקולפות (ראו הערה מס' 1)
  • עלים מ-6 ענפי טימין
  • ½ כוס יין לבן יבש
  • 4 כוסות מים (או ציר ירקות או עוף)
  • 1 כף סוכר חום
  • מלח
  • פלפל
  • ¾ 2 כוסות מים רותחים (או ציר ירקות או עוף)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצלים ומאדים על להבה בינונית, עד שהם נעשים שקופים, כ-5 דקות. מוסיפים את השום הקצוץ, מערבבים, וממשיכים בטיגון, עד שהשום מתחיל להפיץ ריח חזק, כ-2 דקות נוספות.
  • 2. בינתיים, שמים את עגבניות השרי השלמות בבלנדר, ומעבדים למחית.
  • 3. מוסיפים לסיר את קופסאות העגבניות, עם הנוזלים. מניחים מעל הסיר מסננת, ויוצקים דרכה את מחית עגבניות השרי. לוחצים על המחית בעזרת החלק התחתון של מצקת, כדי לסחוט את הקליפות ולהעביר דרך המסננת כמה שיותר מיץ. את קליפות העגבניות שנשארו במסננת זורקים.
  • 4. מוסיפים לסיר את היין ואת המים או הציר, את עלי הטימין, המלח, הסוכר והפלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים, ומבשלים 30 דקות.
  • 5. מכבים את האש. אם אתם מעדיפים את המרק חלק, טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט. אפשר בהחלט להגיש אותו כך, עם העגבניות השלמות (שחלקן התפרקו במהלך הבישול).
  • הערות וגיוונים:
  • 1. עגבניות התמר המשומרות מיובאות מאיטליה. אפשר להשיג אותן בחלק מהמרכולים, ובחנויות טבע. אם אתם לא מוצאים אותן, אפשר להחליף בקופסה וחצי גדולות (480 גרם כל אחת) של עגבניות שלמות רגילות.
  • 2. אפשר להגיש את המרק עם תלולית יוגורט או שמנת חמוצה במרכזו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully