- 1. מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצלים ומאדים על להבה בינונית, עד שהם נעשים שקופים, כ-5 דקות. מוסיפים את השום הקצוץ, מערבבים, וממשיכים בטיגון, עד שהשום מתחיל להפיץ ריח חזק, כ-2 דקות נוספות.
-
- 2. בינתיים, שמים את עגבניות השרי השלמות בבלנדר, ומעבדים למחית.
-
- 3. מוסיפים לסיר את קופסאות העגבניות, עם הנוזלים. מניחים מעל הסיר מסננת, ויוצקים דרכה את מחית עגבניות השרי. לוחצים על המחית בעזרת החלק התחתון של מצקת, כדי לסחוט את הקליפות ולהעביר דרך המסננת כמה שיותר מיץ. את קליפות העגבניות שנשארו במסננת זורקים.
-
- 4. מוסיפים לסיר את היין ואת המים או הציר, את עלי הטימין, המלח, הסוכר והפלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים, ומבשלים 30 דקות.
-
- 5. מכבים את האש. אם אתם מעדיפים את המרק חלק, טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט. אפשר בהחלט להגיש אותו כך, עם העגבניות השלמות (שחלקן התפרקו במהלך הבישול).
-
- הערות וגיוונים:
- 1. עגבניות התמר המשומרות מיובאות מאיטליה. אפשר להשיג אותן בחלק מהמרכולים, ובחנויות טבע. אם אתם לא מוצאים אותן, אפשר להחליף בקופסה וחצי גדולות (480 גרם כל אחת) של עגבניות שלמות רגילות.
-
- 2. אפשר להגיש את המרק עם תלולית יוגורט או שמנת חמוצה במרכזו.