וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל קציצות, תפוחי אדמה, זיתים ולימונים כבושים

מתכון של השף מאיר שטרית

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

תבשיל קציצות, תפו"א, זיתים ולימונים כבושים. דנה מלמד
תבשיל קציצות, תפו"א, זיתים ולימונים כבושים

מצרכים למתכון

  • לקציצות:
  • 500 גר' בשר טחון (רצוי טלה, אפשר גם בקר או מעורב)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט בהרט
  • מעט שמן לטיגון
  • לתבשיל:
  • מעט שמן לטיגון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 1 קולורבי מקולף וחתוך לקוביות
  • 1 תפו"א גדול מקולף וחתוך לקוביות
  • 1 גזר קלוף ופרוס
  • 250 גר' זיתים ירוקים מגולענים
  • 5-6 לימונים כבושים חצויים
  • 4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 1פטריית פורטובלו קצוצה לקוביות קטנות
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 2 גבעולי סלרי פרוסים
  • כוס ציר ירקות (או מרק ירקות או מים)
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • מלח, פלפל, כמון, מוסקט טרי מגורר

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקציציות: מערבבים את כל המרכיבים ויוצרים קציצות עגולות ושטוחות. מחממים מעט שמן במחבת וצורבים את הקציצות משני הצדדים. מניחים על נייר סופג.
  • 2. מחממים שמן בסיר גדול ומזהיבים את הבצל. מוסיפים שום, גזר, קולורבי, סלרי ותפו"א ומטגנים מספר דקות, עד שכל הירקות זהובים.
  • 3. מוסיפים זיתים, לימונים כבושים, את הפטריה, העגבניות והכוסברה ובוחשים.
  • 4. מוסיפים את הציר ורסק העגבניות, מתבלים, בוחשים ומביאים לרתיחה.
  • 5. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-20 דקות.
  • 6. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כחצי שעה, עד שהירקות רכים.
  • 7. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם עלים טריים של כוסברה או כל ירק אחר שאוהבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully