תבשיל קציצות, תפוחי אדמה, זיתים ולימונים כבושים
מתכון של השף מאיר שטרית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לקציצות:
- 500 גר' בשר טחון (רצוי טלה, אפשר גם בקר או מעורב)
- 1 בצל קצוץ דק
- מלח
- פלפל שחור
- קורט בהרט
- מעט שמן לטיגון
- לתבשיל:
- מעט שמן לטיגון
- 1 בצל גדול קצוץ
- 5 שיני שום פרוסות
- 1 קולורבי מקולף וחתוך לקוביות
- 1 תפו"א גדול מקולף וחתוך לקוביות
- 1 גזר קלוף ופרוס
- 250 גר' זיתים ירוקים מגולענים
- 5-6 לימונים כבושים חצויים
- 4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
- 1פטריית פורטובלו קצוצה לקוביות קטנות
- צרור כוסברה קצוצה
- 2 גבעולי סלרי פרוסים
- כוס ציר ירקות (או מרק ירקות או מים)
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- מלח, פלפל, כמון, מוסקט טרי מגורר
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הקציציות: מערבבים את כל המרכיבים ויוצרים קציצות עגולות ושטוחות. מחממים מעט שמן במחבת וצורבים את הקציצות משני הצדדים. מניחים על נייר סופג.
- 2. מחממים שמן בסיר גדול ומזהיבים את הבצל. מוסיפים שום, גזר, קולורבי, סלרי ותפו"א ומטגנים מספר דקות, עד שכל הירקות זהובים.
- 3. מוסיפים זיתים, לימונים כבושים, את הפטריה, העגבניות והכוסברה ובוחשים.
- 4. מוסיפים את הציר ורסק העגבניות, מתבלים, בוחשים ומביאים לרתיחה.
- 5. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-20 דקות.
- 6. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כחצי שעה, עד שהירקות רכים.
- 7. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם עלים טריים של כוסברה או כל ירק אחר שאוהבים.