פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תבשיל קציצות, תפוחי אדמה, זיתים ולימונים כבושים

      מתכון של השף מאיר שטרית

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      תבשיל קציצות, תפו
      תבשיל קציצות, תפו"א, זיתים ולימונים כבושים (דנה מלמד)

      מצרכים

      • לקציצות:
      • 500 גר' בשר טחון (רצוי טלה, אפשר גם בקר או מעורב)
      • 1 בצל קצוץ דק
      • מלח
      • פלפל שחור
      • קורט בהרט
      • מעט שמן לטיגון
      • לתבשיל:
      • מעט שמן לטיגון
      • 1 בצל גדול קצוץ
      • 5 שיני שום פרוסות
      • 1 קולורבי מקולף וחתוך לקוביות
      • 1 תפו"א גדול מקולף וחתוך לקוביות
      • 1 גזר קלוף ופרוס
      • 250 גר' זיתים ירוקים מגולענים
      • 5-6 לימונים כבושים חצויים
      • 4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
      • 1פטריית פורטובלו קצוצה לקוביות קטנות
      • צרור כוסברה קצוצה
      • 2 גבעולי סלרי פרוסים
      • כוס ציר ירקות (או מרק ירקות או מים)
      • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
      • מלח, פלפל, כמון, מוסקט טרי מגורר

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הקציציות: מערבבים את כל המרכיבים ויוצרים קציצות עגולות ושטוחות. מחממים מעט שמן במחבת וצורבים את הקציצות משני הצדדים. מניחים על נייר סופג.
      • 2. מחממים שמן בסיר גדול ומזהיבים את הבצל. מוסיפים שום, גזר, קולורבי, סלרי ותפו"א ומטגנים מספר דקות, עד שכל הירקות זהובים.
      • 3. מוסיפים זיתים, לימונים כבושים, את הפטריה, העגבניות והכוסברה ובוחשים.
      • 4. מוסיפים את הציר ורסק העגבניות, מתבלים, בוחשים ומביאים לרתיחה.
      • 5. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-20 דקות.
      • 6. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כחצי שעה, עד שהירקות רכים.
      • 7. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם עלים טריים של כוסברה או כל ירק אחר שאוהבים.

      עוד מתכוני קציצות

      תבשיל קציצות, תפוחי אדמה, זיתים ולימונים כבושים
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -