- 1. בעזרת סכין קטנה מפרידים את תפרחות הברוקולי מהגבעולים ומניחים בצד. קולפים את הגבעולים, קוטמים את הקצוות היבשים וזורקים אותם לפח. קוצצים דק את הגבעולים ומכניסים לסיר גדול עם השום, האנשובי, הצ'ילי ומחצית מכמות החמאה. מכסים ומבשלים לאט 10-8 דקות, ובמקביל מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים. זה אמור לארוך אותו הזמן בדקו על גב האריזה. משהו שאני אוהב לעשות, אם כי הוא מעט שונה (אבל טוב יותר, אני רוצה להאמין), הוא לבשל את פרחי הברוקולי עם הפסטה ב4 הדקות האחרונות זה מרכך אותם במידה מספקת לאכילה, אבל מותיר אותם עם צבע ומרקם נהדרים.
-
- 2. מסננים את הפסטה והברוקולי, ושומרים קצת מנוזלי הבישול. מוסיפים את הפסטה והברוקולי למחבת השנייה. מורידים את המחבת מהכיריים. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל, שארית החמאה וחופן גדול של פרמזן. מערבבים היטב, ומוסיפים מעט מנוזלי הבישול אם צריך, כדי לדלל מעט את הפסטה ולהבריק אותה. מגישים מיד, ומפזרים מעל את יתרת הפרמזן.