וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מעדן שוקולד אפוי עם קרם חלבה ורוטב תותים

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

מעדן שוקולד אפוי עם קרם חלבה ורוטב תותים. דנה מלמד
מעדן שוקולד אפוי עם קרם חלבה ורוטב תותים

מצרכים למתכון

  • לקרם שוקולד:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 250 גר' שוקולד מריר
  • ביצה
  • חלמון
  • לקרם חלבה:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גר' חלבה מפוררת
  • לרוטב תותים:
  • 1 קופסא תותים
  • מיץ מחצי תפוז
  • 2 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל170 מעלות.
  • 2. מרתיחים שמנת מתוקה, מסירים מהאש. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. (אפשר לקצר ולהמס את השמנת והשוקולד ביחד במיקרו על דרגה נמוכה).
  • 3. מוסיפים את הביצה והחלמון וטורפים היטב עד שהביצים נבלעות בקרם.
  • 4. יוצקים לספלים חסינים בחום (מומלץ בספלי אספרסו) ומניחים את הספלים על גבי תבנית.
  • 5. מכניסים את התבנית לתנור ויוצקים לתוכה מים בגובה 2 ס"מ.
  • 6. אופים במשך 20 דקות, מכבים את התנור ומשאירים בתנור עם דלת פתוחה עד שהעסק מתקרר. מעבירים למקרר למס' שעות.
  • 7. מכינים קרם חלבה: מתחילים להקציף את השמנת המתוקה ומוסיפים תוך כדי הקצפה את החלבה המפוררת. ממשיכים להקציף עד קבלת קרם אוורירי. (הקצפת לא צריכה להיות יציבה)
  • 8. מכינים רוטב תותים: שמים בבלנדר את התותים, מיץ התפוז והסוכר וטוחנים לרוטב חלק.
  • 9. להרכבת המנה – מניחים 2-3 כפות מקרם החלבה על מעדן השוקולד. יוצקים מעט מרוטב התות מלמעלה.
  • 10. יורדים על המעדן כאילו אין מחר ומתנחמים!
  • גיוונים:
  • אפשר להוסיף לקצפת והחלבה פיסטוקים קלופים טחונים.
  • אפשר להחליף את רוטב התותים בפרות יער שלמים.
  • אפשר להוסיף לשוקולד: קוקוס / שקדים / שוקולד צ'יפס לבן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully