פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מעדן שוקולד אפוי עם קרם חלבה ורוטב תותים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מעדן שוקולד אפוי עם קרם חלבה ורוטב תותים (דנה מלמד)
      מעדן שוקולד אפוי עם קרם חלבה ורוטב תותים (דנה מלמד)

      מצרכים

      • לקרם שוקולד:
      • 250 מ"ל שמנת מתוקה
      • 250 גר' שוקולד מריר
      • ביצה
      • חלמון
      • לקרם חלבה:
      • 250 מ"ל שמנת מתוקה
      • 100 גר' חלבה מפוררת
      • לרוטב תותים:
      • 1 קופסא תותים
      • מיץ מחצי תפוז
      • 2 כפות סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל170 מעלות.
      • 2. מרתיחים שמנת מתוקה, מסירים מהאש. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. (אפשר לקצר ולהמס את השמנת והשוקולד ביחד במיקרו על דרגה נמוכה).
      • 3. מוסיפים את הביצה והחלמון וטורפים היטב עד שהביצים נבלעות בקרם.
      • 4. יוצקים לספלים חסינים בחום (מומלץ בספלי אספרסו) ומניחים את הספלים על גבי תבנית.
      • 5. מכניסים את התבנית לתנור ויוצקים לתוכה מים בגובה 2 ס"מ.
      • 6. אופים במשך 20 דקות, מכבים את התנור ומשאירים בתנור עם דלת פתוחה עד שהעסק מתקרר. מעבירים למקרר למס' שעות.
      • 7. מכינים קרם חלבה: מתחילים להקציף את השמנת המתוקה ומוסיפים תוך כדי הקצפה את החלבה המפוררת. ממשיכים להקציף עד קבלת קרם אוורירי. (הקצפת לא צריכה להיות יציבה)
      • 8. מכינים רוטב תותים: שמים בבלנדר את התותים, מיץ התפוז והסוכר וטוחנים לרוטב חלק.
      • 9. להרכבת המנה – מניחים 2-3 כפות מקרם החלבה על מעדן השוקולד. יוצקים מעט מרוטב התות מלמעלה.
      • 10. יורדים על המעדן כאילו אין מחר ומתנחמים!
      • גיוונים:
      • אפשר להוסיף לקצפת והחלבה פיסטוקים קלופים טחונים.
      • אפשר להחליף את רוטב התותים בפרות יער שלמים.
      • אפשר להוסיף לשוקולד: קוקוס / שקדים / שוקולד צ'יפס לבן.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות