- 1. מחממים תנור ל170 מעלות.
-
- 2. מרתיחים שמנת מתוקה, מסירים מהאש. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. (אפשר לקצר ולהמס את השמנת והשוקולד ביחד במיקרו על דרגה נמוכה).
-
- 3. מוסיפים את הביצה והחלמון וטורפים היטב עד שהביצים נבלעות בקרם.
-
- 4. יוצקים לספלים חסינים בחום (מומלץ בספלי אספרסו) ומניחים את הספלים על גבי תבנית.
-
- 5. מכניסים את התבנית לתנור ויוצקים לתוכה מים בגובה 2 ס"מ.
-
- 6. אופים במשך 20 דקות, מכבים את התנור ומשאירים בתנור עם דלת פתוחה עד שהעסק מתקרר. מעבירים למקרר למס' שעות.
-
- 7. מכינים קרם חלבה: מתחילים להקציף את השמנת המתוקה ומוסיפים תוך כדי הקצפה את החלבה המפוררת. ממשיכים להקציף עד קבלת קרם אוורירי. (הקצפת לא צריכה להיות יציבה)
-
- 8. מכינים רוטב תותים: שמים בבלנדר את התותים, מיץ התפוז והסוכר וטוחנים לרוטב חלק.
-
- 9. להרכבת המנה מניחים 2-3 כפות מקרם החלבה על מעדן השוקולד. יוצקים מעט מרוטב התות מלמעלה.
-
- 10. יורדים על המעדן כאילו אין מחר ומתנחמים!
-
- גיוונים:
- אפשר להוסיף לקצפת והחלבה פיסטוקים קלופים טחונים.
- אפשר להחליף את רוטב התותים בפרות יער שלמים.
- אפשר להוסיף לשוקולד: קוקוס / שקדים / שוקולד צ'יפס לבן.