וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה יען ברוטב פיקנטי

מתכון של של השף שאול בן אדרת ממסעדת 'קימל'

מתכון מאת: מערכת וואלה

פילה יען עסיסי ברוטב פיקנטי.
פילה יען עסיסי ברוטב פיקנטי

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 נתחים של סטייק יען במשקל 125 גרם כל אחד, בטמפרטורת החדר
  • פלפל שחור, גרוס גס
  • 2 כפות חמאה
  • 1 כף גרגרי פלפל ירוק שלמים (אפשר גם תערובת של פלפל ירוק ופלפל אדום), יבשים או משומרים בחומץ
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. מתבלים את סטייק היען בפלפל שחור משני הצדדים. לא ממליחים. מחממים מחבת כבדה, וכשהיא חמה ממיסים בה את החמאה. כשהחמאה מתחילה להזהיב, מוסיפים את סטייק היען ומטגנים 3-4 דקות. הופכים ומטגנים כ-3 דקות מהצד השני. מוציאים את הסטייקים מהמחבת ושומרים במקום חם.
  • 2. מוסיפים למחבת את הפלפל הירוק והשמנת המתוקה. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהשמנת מסמיכה מעט, כ-2 דקות. מוסיפים למחבת את הסטייקים ומבשלים עם הרוטב כדקה נוספת. מעבירים לצלחות ומגישים חם, אפשר עם צ'יפס או תפוחי אדמה בתנור וירקות מבושלים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully