פילה יען ברוטב פיקנטי
מתכון של של השף שאול בן אדרת ממסעדת 'קימל'
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 נתחים של סטייק יען במשקל 125 גרם כל אחד, בטמפרטורת החדר
- פלפל שחור, גרוס גס
- 2 כפות חמאה
- 1 כף גרגרי פלפל ירוק שלמים (אפשר גם תערובת של פלפל ירוק ופלפל אדום), יבשים או משומרים בחומץ
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- 1. מתבלים את סטייק היען בפלפל שחור משני הצדדים. לא ממליחים. מחממים מחבת כבדה, וכשהיא חמה ממיסים בה את החמאה. כשהחמאה מתחילה להזהיב, מוסיפים את סטייק היען ומטגנים 3-4 דקות. הופכים ומטגנים כ-3 דקות מהצד השני. מוציאים את הסטייקים מהמחבת ושומרים במקום חם.
- 2. מוסיפים למחבת את הפלפל הירוק והשמנת המתוקה. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהשמנת מסמיכה מעט, כ-2 דקות. מוסיפים למחבת את הסטייקים ומבשלים עם הרוטב כדקה נוספת. מעבירים לצלחות ומגישים חם, אפשר עם צ'יפס או תפוחי אדמה בתנור וירקות מבושלים.