וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה דג בנגיעות קרם אגוזים

מתכון של השף גרינברג דודו מ"ממכללת השף" לפילה של דג, רצוי דניס או סלמון, המוגש עם נגיעות של קרם אגוזי מקדמיה מענג, רוטב כוסברה ואספרגוס.

מתכון מאת: גרינברג דודו, מערכת וואלה

פילה דג בקרם אגוזים ורוטב כוסברה.
פילה דג בקרם אגוזים ורוטב כוסברה

מצרכים למתכון

  • ל–4 סועדים:
  • 800 גר' פילה דג ( דניס , סלמון , אמנון , לוקוס וכו' ) חתוך למנות של 200 גר'
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 גבעולי טימין
  • לקרם אגוזים:
  • 200 גר' אגוזי מקדמיה או לוז
  • 50 מ"ל ציר דגים
  • 25 מ"ל שמנת צמחית
  • 1 שן שום
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • לרוטב כוסברה:
  • 1/2 חב' כוסברה
  • 50 מ"ל ציר דגים
  • 2 שיני שום
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • קורט אגוז מוסקט
  • לאספרגוס:
  • 8 יח' אספרגוס
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 גבעולי טימין
  • מלח גס, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. נתחיל בהכנת הקרם אגוזים - נכניס את כל החומרים למעבד מזון ונטחן עד למחית חלקה, נעביר דרך מסננת דקה ונניח בצד.
  • 2. מכינים רוטב כוסברה - נכניס את כל החומרים למעבד מזון עד לקבלת נוזל, נעביר דרך מסננת דקה ונניח בצד. פעולת המסננת היא על מנת לבדוק שלא נשארו גושים.
  • 3. להכנת הדג נכניס את הנתחים לתוך קערה עם שאר המצרכים ונערבב בעדינות עד שכל הנתחים יהיו מצופים בשמן, מלח ,פלפל וטימין. נניח במחבת פסים עם העור כלפי מטה ונהפוך כעבור 4 דקות לצד השני לעוד 4 דקות.
  • 4. להכנת האספרגוס נקלוף אותם מעט ונקפיץ אותם בשמן הזית עם שאר החומרים למשך 4 דקות. לפני ההגשה ניקח את רוטב הכוסברה ונערבב אותו במטרפה על מנת שיהיה אוורירי.
  • 5. להרכבת המנה בצלחת נמרח במרכז מעט מהקרם אגוזים, מעל נניח את נתח הדג עליו נבזוק מרוטב הכוסברה ונניח מעל שתי חתיכות אספרגוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully