סלט תמרים לחים עם גבינת עיזים ואגוזי מלך
אני אוהב תמרים. מכל הזנים והטעמים שיש. תמרים לחים שקונים היום בכל סופר הם מתוקים, טעימים ובעלי מרקם עדיין ונעים בפה. אם אתם לא חובבי תמרים, אפשר להשתמש בסברסים אדומים או ירוקים (אם זו העונה). התוצאה תהיה שונה, אך לא פחות טעימה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 7 תמרים לחים קלופים
- 20 גר' גבינת עיזים מסוג סנט מור מפוררת
- 5 אגוזי מלך קלויים
- 200 גר' ארוגולה/רוקט
- לוינגרט בלסמי:
- 125 מ"ל בלסמי מצומצמם
- 60 מל חומץ שרי
- 750 מ"ל שמן זית
אופן ההכנה
- 1. קולפים תמרים תמרים לחים וחותכים לחצי. מפוררים בידיים גבינת עיזים. מערבבים את הארוגולה עם התמרים והאגוזים.
- 2. מכינים את הרוטב: מערבבים את חומץ הבלסמי יחד עם חומץ השרי ומזליפים באיטיות את השמן זית עד קבלת ויניגרט אחיד.
- 3. מתבלים בוינגרט הבלסמי ומסדרים מעל את גבינת העיזים.