אנדיב צלוי במייפל וטימין
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-3 מנות:
- 3 ראשי אנדיב מחולקים לעלים
- למרינדה:
- 200 מ"ל מייפל
- מיץ מ-2 תפוזים
- כף טימין קצוץ טרי (רק עלים)
- כף זעתר קצוץ טרי
- פלפל שחור גרוס
- מלח ים
אופן ההכנה
- 1. חוצים כל עלה לאורך ומשרים במרינדה ל-20 דקות.
- מעבירים למגש טפטוף כדי שלא יישאר יותר מידי מייפל.
- 2. צולים על גריל פתוח כ-10 דקות, או כרבע שעה בתנור שחומם ל-200 מעלות.
- 3. כשהעלים חמים מעבירים אותם שוב למשרה.
- 4. מגישים כתוספת לאנטרקוט, סלמון או עוף צלוי (התוספת גם משמשת כרוטב לבשר).