חטיפי בריאות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית מרובעת 33 על 26:
- 200 גרם פתיתי שיבולת שועל
- 4 כפות קמח מלא
- 100 גרם סילאן
- 40 גרם דבש
- 3 בננות מעוכות (לא חובה)
- 100 מ"ל שמן קנולה (או חמאה מומסת)
- לתערובת גרגירים:
- 20 גרם תפוחים מיובשים קצוצים דק
- 80 גרם חמוציות
- 30 גרם שקדים
- 30 גרם גרעיני חמניה
- 70 גרם אגוזי מלך
- 30 גרם שומשום
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל החומרים היבשים (כולל הקמח) בקערה. את כמויות האגוזים אפשר לשנות לפי הטעם, כל עוד שיהיו לכם סך הכל 260 גרם של תערובת גרגירים.
- 2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים כך שכל התערובת תצופה ותהיה לחה.
- 3. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומהדקים את הבלילה לתחתית התבנית.
- 4. אופים כ- 40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 160-170 מעלות.
- 5. מצננים לחלוטין ורק אז חותכים לקוביות. שומרים בקופסא אטומה במשך שבוע.