סלט עדשים ים תיכוני

באדיבות "סוגת"- מתכון של פיליס גלזר

מתכון מאת: מערכת וואלה!
סלט עדשים ים תיכוני.
סלט עדשים ים תיכוני

מצרכים

  • ל-8 מנות:
  • לסלט:
  • ½ 1 כוסות עדשים שחורות סוגת
  • 1 עלה דפנה או גבעול טימין טרי
  • 2 פרוסות לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לרוטב
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 1 שן שום כתושה
  • ½ כוס שמן זית כתית מעולה
  • 1 כף או יותר אורגנו טרי קצוץ
  • תוספות:
  • 1 פלפל אדום קטן קצוץ דק
  • 1 פלפל ירוק קטן קצוץ דק (אפשר להמיר את זה בפלפל חריף)
  • ½ כוס זיתי קלמטה שחורים קצוצים גס
  • 200 גרם גבינת פטה מפוררת (1/2 1 כוסות)
  • 1 בצל אדום קטן חתוך לעיגולים
  • 1 כף נענע קצוצה
  • (רצוי שיהיה מלפפון פרוס וגם עגבניה חתוכה לרבעים לקישוט הצלחת הסופי)
  • קראף מים

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את העדשים ושמים בסיר ביחד עם עלה הדפנה ופרוסות הלימון. מוסיפים מים לכיסוי העדשים בכ-2 ס"מ. מביאים לרתיחה, מנקים קצף ומנמיכים את האש לבינונית-נמוכה. מכסים חלקית ומבשלים כ-25 דקות או עד שהעדשים מוכנים אך לא רכים מדי. מסננים ומסלקים לימון ועלה דפנה. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לקערה.
  • 2. בקערה קטנה טורפים מיץ לימון, קליפת לימון, שמן זית, שום ואורגנו ויוצקים מעל העדשים החמימים.מערבבים היטב.
  • 3. בוחשים פנימה את הפלפלים והזיתים ומקשטים בפטה, בצל אדום ונענע או מגישים את התוספות בכלים נפרדים, כדי שכל אחד יוסיף לפי הטעם).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully