סלט עדשים ים תיכוני
באדיבות "סוגת"- מתכון של פיליס גלזר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8 מנות:
- לסלט:
- ½ 1 כוסות עדשים שחורות סוגת
- 1 עלה דפנה או גבעול טימין טרי
- 2 פרוסות לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- לרוטב
- 3 כפות מיץ לימון טרי
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- 1 שן שום כתושה
- ½ כוס שמן זית כתית מעולה
- 1 כף או יותר אורגנו טרי קצוץ
- תוספות:
- 1 פלפל אדום קטן קצוץ דק
- 1 פלפל ירוק קטן קצוץ דק (אפשר להמיר את זה בפלפל חריף)
- ½ כוס זיתי קלמטה שחורים קצוצים גס
- 200 גרם גבינת פטה מפוררת (1/2 1 כוסות)
- 1 בצל אדום קטן חתוך לעיגולים
- 1 כף נענע קצוצה
- (רצוי שיהיה מלפפון פרוס וגם עגבניה חתוכה לרבעים לקישוט הצלחת הסופי)
- קראף מים
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את העדשים ושמים בסיר ביחד עם עלה הדפנה ופרוסות הלימון. מוסיפים מים לכיסוי העדשים בכ-2 ס"מ. מביאים לרתיחה, מנקים קצף ומנמיכים את האש לבינונית-נמוכה. מכסים חלקית ומבשלים כ-25 דקות או עד שהעדשים מוכנים אך לא רכים מדי. מסננים ומסלקים לימון ועלה דפנה. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לקערה.
- 2. בקערה קטנה טורפים מיץ לימון, קליפת לימון, שמן זית, שום ואורגנו ויוצקים מעל העדשים החמימים.מערבבים היטב.
- 3. בוחשים פנימה את הפלפלים והזיתים ומקשטים בפטה, בצל אדום ונענע או מגישים את התוספות בכלים נפרדים, כדי שכל אחד יוסיף לפי הטעם).