וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פנקוטה זותא לבנה ברוטב סחלבים ופירות יער

מתכון מאת: גלית כץ, מסעדת שיינפלד,galitkatz@gmail.com

ורד. ShutterStock
ורד

מצרכים למתכון

  • לפנקוטה:
  • 1/2 ליטר שמנת
  • 1/2 ליטר חלב
  • 5 גבעולים של זותא לבנה
  • ג'לטין- 50 גר'
  • 1/2 ק"ג סוכר
  • לרוטב:
  • 250 סמ"ק שמנת לבישול
  • 10 סמ"ק מי ורדים
  • 50 ג' סוכר
  • חצי כף קורנפלור
  • 50 ג' פירות

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים 250 ג' מהסוכר במחבת עד שהוא הופך לקרמל
  • מוסיפים מים בכדי להגיע למרקם של סירופ.
  • 2. יוצקים את הסירופ לתוך כוסית שטוחה (עדיף חד פעמית) מעט כ- 3 מ"מ גובה מהכוסית וממתינים שיתקשה.
  • 3. בינתיים מרתיחים את השמנת והזותא והחלב, מוסיפים 250 ג' סוכר. ממיסים ג'לטין על המחבת בתוספת 50 מ"מ עד שהג'לטין הופך למרקם אחיד ונוזלי. יוצקים את הג'לטין לתוך החלב והשמנת.
  • 4. מוציאים את גבעולי הזותא לבנה ושופכים את כל הבלילה לתוך הכוסיות. נותנים להתקרר ומכניסים למקרר
  • 5. מכינים את הרוטב: מערבבים הכל ומוספים חצי כף קורנפולור מומס.
  • 6. מניחים את הרוטב במרכז הצלחת, עליו הופכים את הפנקוטה שתונח על הרוטב ומעטרים במעט פירות יער.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully