וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חצילים מגולגלים בשלוש גבינות

מתכון מאת: ערן ירוחם, מחלבות גד

מצרכים למתכון

  • 2 חצילים שחורים ומבריקים
  • 200 גר' מיקס של אגוזי מלך, פקאן, וצנוברים – קלויים ומצוננים
  • 100 גר' גבינה בולגרית
  • 150 גר' גבינת צפתית
  • 150גר' מסקרפונה
  • חופן של פטרוזיליה ומעט נענע – עלים מופרדים מגבעול, וקצוצים דק
  • פלפל גרוס או פלפל לבן – מליחות יש כבר מהגבינות עצמן...
  • לסלסה:
  • 2 פלפלים צהובים
  • 2 פלפלים אדומים
  • חצי בצל סגול
  • 2-3 שיני שום
  • חצי פלפל אדום חריף
  • חופן עלי נענע קצוצים
  • 4 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  • 1. פורסים את החציל לפרוסות דקות (לאורך), מושכים בשמן זית ואופים עד שמשחים.
  • 2. מכינים את תערובת המילוי: מעבדים במעבד מזון את מיקס האגוזים הקלויים. מצרפים את הגבינות מהקשה לרכה: בולגרית, צפתית ומסקרפונה. מערבבים ומוסיפים את עשבי התיבול. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
  • 3. לוקחים עלה של חציל ושמים עליו כפית גדושה של המלית ומגלגלים.
  • 4. מכינים את הסלסה: קולים פלפלים צהובים ואדומים, מצננים בתוך שקית נילון ומסירים קליפה וזרעים.
  • 5. מספיגים מעט את הפלפלים בנייר או מגבת וקוצצים היטב.
  • 6. קוצצים את הבצל ומעבירים למעבד מזון עם שום, פלפל אדום ונענע.מעבדים 10 שניות.
  • 7. מצרפים את הפלפלים, מלח ופילפל שחור גרוס. מוסיפים גם שמן זית ולימון. מעבדים בפולסים מספר שניות עד לקבלת סלסה הומוגנית.
  • סגול כהה וממולא

  • מוסקה עסיסית שכולם אוהבים

  • חציל פרמז'ן

  • תבשיל קארי עם מנגולד וגרגרי חומוס

  • סלט מנגולד חמים עם זרעי כוסברה

  • קציצות עיראקיות של סבתא

  • מרק כרובית וקולורבי

  • עוגת גזר ושוקולד צ'יפס

  • מרק כרובית וחמאת שקדים

  • בצלים ממולאים תרד וחיטה

  • עלי לשון הפר ממולאים בורגול

  • סלט עדשים ירוקות וברוקולי

  • טחינת דלעת כתומה

  • סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully