פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חצילים מגולגלים בשלוש גבינות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מצרכים

      • 2 חצילים שחורים ומבריקים
      • 200 גר' מיקס של אגוזי מלך, פקאן, וצנוברים – קלויים ומצוננים
      • 100 גר' גבינה בולגרית
      • 150 גר' גבינת צפתית
      • 150גר' מסקרפונה
      • חופן של פטרוזיליה ומעט נענע – עלים מופרדים מגבעול, וקצוצים דק
      • פלפל גרוס או פלפל לבן – מליחות יש כבר מהגבינות עצמן...
      • לסלסה:
      • 2 פלפלים צהובים
      • 2 פלפלים אדומים
      • חצי בצל סגול
      • 2-3 שיני שום
      • חצי פלפל אדום חריף
      • חופן עלי נענע קצוצים
      • 4 כפות שמן זית
      • מיץ מחצי לימון

      אופן ההכנה

      • 1. פורסים את החציל לפרוסות דקות (לאורך), מושכים בשמן זית ואופים עד שמשחים.
      • 2. מכינים את תערובת המילוי: מעבדים במעבד מזון את מיקס האגוזים הקלויים. מצרפים את הגבינות מהקשה לרכה: בולגרית, צפתית ומסקרפונה. מערבבים ומוסיפים את עשבי התיבול. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
      • 3. לוקחים עלה של חציל ושמים עליו כפית גדושה של המלית ומגלגלים.
      • 4. מכינים את הסלסה: קולים פלפלים צהובים ואדומים, מצננים בתוך שקית נילון ומסירים קליפה וזרעים.
      • 5. מספיגים מעט את הפלפלים בנייר או מגבת וקוצצים היטב.
      • 6. קוצצים את הבצל ומעבירים למעבד מזון עם שום, פלפל אדום ונענע.מעבדים 10 שניות.
      • 7. מצרפים את הפלפלים, מלח ופילפל שחור גרוס. מוסיפים גם שמן זית ולימון. מעבדים בפולסים מספר שניות עד לקבלת סלסה הומוגנית.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -