- 1. מכינים את החביתיות: מערבבים את כל המרכיבים, מחממים מחבת טפלון קטנה ומשמנים המעט מאד חמאה או שמן. יוצקים מצקת קטנה מהבלילה למחבת, מטגנים דקה או שתיים ומעבירים לצלחת. אין צורך לטגן משני הצדדים. שומרים את החביתיות בצד.
-
- 2. מטגנים את בצלי השאלוט עד שהם שחומים. מוסיפים קוביות גזר וסלרי וממשיכים לטגן על להבה נמוכה עד ריכוך. אם מתחיל להישרף, מוסיפים כף ציר ירקות או מים.
-
- 3. מוסיפים לבלילה את בשר הפרגית הטחו ובוחשים היטב. מפוררים היטב את הבשר בכף עץ כדי למנוע היווצרות גושים. מוסיפים את חזה האווז ובוחשים.
-
- 4. קוצצים את בשר השוקיים שבושלו בציר ירקות ומוסיפים גם אותו.
-
- 5. מוסיפים שום, סויה, סילאן ופלפל שחור גרוס. טועמים, מתקנים תיבול, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על להבה קטנה מאד כעשרים דקות.
-
- 6. מוסיפים בצל ירוק, בוחשים ומכבים את האש.
-
- 7. ממלאים את החביתיות: מניחים כף מהתערובת בתחתית כל חביתיה. מקפלים משני הצדדים ומגלגלים לצורת סיגר.
-
- 8. מחממים מעט שמן או חמאה במחבת ומטגנים את הבלינצ'ס הממולאים עד הזהבה.
-
- 9. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ומזלפים מעט על הבלינצ'ס המטוגנים.
-
- 10. מגישים עם סלט של עלים ירוקים ושורשים טריים (גזר, צנונית, קולרבי וכו') מעורבבים עם מעט מהרוטב.