סלט ביצים משודרג עם אספרגוס וקרם פרש
שף עומר מילר ממסעדות "שולחן" ו-"חדר אוכל" לוקח מתכון פשוט של סלט ביצים, ומשדרג אותו בעזרת כמה אספרגוסים, חמאה, ושתי כפות קרם פרש שמחברות הכל יחדיו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ביצים
- 2 כפות קרם פרש
- 1 כפית בצל ירוק קצוץ
- 1 כפית בצל סגול קצוץ
- 1 כף אפונת גינה
- מעט עלי שמיר
- 2 אספרגוס
- 1 שן שום
- 1 כפית חמאה
אופן ההכנה
- 1. בסיר עמוק וקטן מרתיחים מים עם מעט מלח. מחליקים לתוך הסיר את הביצים ומודדים בדיוק 6 וחצי דקות. את הביצים מעבירים מיד למי קרח לעצירת הבישול.
- 2. בקערה מערבבים את הקרם פרש, הבצלים, האפונה והשמיר. מתבלים במלח פלפל.
- 3. בסיר אחר עם מים רותחים ומלח חולטים ל-1/2 דקה את האספרגוס ומעבירים למי קרח.
- 4. קולפים את הביצים בזהירות ובוצעים אותן בזהירות. מסדרים בצלחת את הקרם פרש, מעליו את הביצים.
- 5. במחבת עם חמאה מאדים את השום ואת האספרגוס ומעבירים ישר לצלחת ההגשה.