איקרה ביתית של מסעדת "מל ומישל"
רוצים להרגיש כמו ביוון בתוך דקות ספורות? מסעדת "מל ומישל" הנפלאה מתל אביב מציגה את המתכון שלה לסלט הדגים הכל כך אופייני לאי השכן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 250 גרם ביצי קרפיון
- 1 כוס שמן (3/4 קנולה ורבע זית)
- מיץ לימון משני לימונים
- 250 מ"ל מי סודה עם חצי כפית מלח
- 1 פרוסה של חלה, מושרית בחלב וסחוטה
- 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק מאוד
- מלח
אופן ההכנה
- 1. מנקים את ביצי הדג, מורידים עורקים ושומנים ומעבירים למעבד מזון, יחד עם פרוסת החלה.
- 2. טוחנים את הביצים במהירות בינונית ומזליפים שמן בקצב איטי ואחיד עד היווצרות גלים.
- 3. מגבירים מעט את קצב המיקסר ומוסיפים בהדרגה את מי הסודה המומלחים. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים בערבול, טועמים ומוסיפים מלח ו/או לימון לפי טעם אישי.
- 4. מוסיפים את הבצל, מערבלים כמה שניות נוספות ומגישים.