וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קינוח "סוף העולם"

מעדן שכבות של קרם ריבת חלב, פקאן, שמנת מתוקה, שטרוייזל, גנאש שוקולד ובננות מקורמלות

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

משהו מושחת לשבת - דנה מלמד. ברני ארדוב
משהו מושחת לשבת - דנה מלמד

מצרכים למתכון

  • לקרם שמנת:
  • 150 גר' גבינת שמנת
  • 100 גר' מסקרפונה
  • 1/3 כוס סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל איכותית
  • לקרם ריבת חלב ופקאן:
  • 50 גר' פקאן גרוס גס
  • 100 גר' ריבת חלב
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • לגנאש שוקולד:
  • 50 גר' שוקולד מריר
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה
  • לשטרוייזל:
  • ½ כוס קמח
  • ¼ כוס סוכר
  • 30 גר' חמאה קרה
  • לבננות מקורמלות:
  • בננה חתוכה לפרוסות
  • כף סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • 2. מכינים שטרוייזל: מערבבים בקערה קמח וסוכר. מוסיפים את החמאה ומעבדים בעזרת האצבעות לתערובת פירורית. אופים כרבע שעה, עד שהפירורים זהובים.
  • 3. מערבבים את כל מרכיבי קרם השמנת עד לקבלת קרם חלק.
  • 4. שמים במחבת קטנה את ריבת החלב והשמנת מתוקה ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק. מוסיפים את הפקאן, מערבבים ומסירים מהאש.
  • 5. ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק.
  • 6. מניחים את פרוסות הבננה על משטח חסין אש, זורים סוכר ומקרמלים בעזרת מבער או מספר דקות בגריל.
  • 7. מרכיבים את המנה: מניחים בתחתית כוס שקופה כף או שתיים מקרם ריבת החלב והפקאן. עליו, קרם שמנת מתוקה. ממשיכים עם שכבה של שטרוייזל, שכבת בננות מקורמלות וגנאש שוקולד. כך ממשיכים למלא את הכוס בשכבות של עונג. הסדר לא משנה.
  • 8. מצננים במקרר שעתיים.
  • גיוונים וקיצורי דרך:
  • • אפשר לוותר על השטרוייזל ולהחליף אותו בעוגיות חמאה איכותיות מפוררות.
  • • אפשר לוותר על המסקרפונה ולהשתמש רק בגבינת שמנת. במקרה כזה יש להוסיף יותר סוכר, לפי הטעם.
  • • אפשר להוסיף בין השכבות קוקוס. משתלב נהדר עם שוקולד ובננות.
  • • מי שלא אוהב בננות (הכרתי פעם מישהו שסובל מטראומה קשה, לאחר שבילדותו תקפה אותו בננה...) יחליף את הבננות בדובדבנים. במקרה כזה, מוותרים על שלב הקירמול ומשתמשים בדובדבנים טריים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully