- 1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
- 2. מכינים שטרוייזל: מערבבים בקערה קמח וסוכר. מוסיפים את החמאה ומעבדים בעזרת האצבעות לתערובת פירורית. אופים כרבע שעה, עד שהפירורים זהובים.
-
- 3. מערבבים את כל מרכיבי קרם השמנת עד לקבלת קרם חלק.
-
- 4. שמים במחבת קטנה את ריבת החלב והשמנת מתוקה ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק. מוסיפים את הפקאן, מערבבים ומסירים מהאש.
-
- 5. ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק.
-
- 6. מניחים את פרוסות הבננה על משטח חסין אש, זורים סוכר ומקרמלים בעזרת מבער או מספר דקות בגריל.
-
- 7. מרכיבים את המנה: מניחים בתחתית כוס שקופה כף או שתיים מקרם ריבת החלב והפקאן. עליו, קרם שמנת מתוקה. ממשיכים עם שכבה של שטרוייזל, שכבת בננות מקורמלות וגנאש שוקולד. כך ממשיכים למלא את הכוס בשכבות של עונג. הסדר לא משנה.
-
- 8. מצננים במקרר שעתיים.
-
-
- גיוונים וקיצורי דרך:
-
- אפשר לוותר על השטרוייזל ולהחליף אותו בעוגיות חמאה איכותיות מפוררות.
-
- אפשר לוותר על המסקרפונה ולהשתמש רק בגבינת שמנת. במקרה כזה יש להוסיף יותר סוכר, לפי הטעם.
-
- אפשר להוסיף בין השכבות קוקוס. משתלב נהדר עם שוקולד ובננות.
-
- מי שלא אוהב בננות (הכרתי פעם מישהו שסובל מטראומה קשה, לאחר שבילדותו תקפה אותו בננה...) יחליף את הבננות בדובדבנים. במקרה כזה, מוותרים על שלב הקירמול ומשתמשים בדובדבנים טריים.