מאפה תפוח
מתכון חגיגי לארבעה סועדים, לכבוד ראש השנה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 מלבני בצק עלים בגודל 20X15 ס"מ
- חמאה מומסת
- מעדן תפוח בדבש או ריבת תפוחים
- 2 כפות אבקת סוכר
- 4 כדורי גלידת וניל
- 4 כפות שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- 1. מרדדים את מלבני בצק העלים
- 2. מברישים את המלבנים בנדיבות בחמאה מומסת
- 3. מערבבים בקערה 4 כפות ריבה או מעדן תפוח עם 4 כפות שמנת מתוקה
- 4. מניחים 1/4 מהמילוי בקצה כל מלבן בצק, סוגרים מהצדדים ומגלגלים מעל המילוי
- 5. מברישים את הבצק בחמאה מומסת
- 6. חותכים 3 חתכים אלכסוניים לא עמוקים בכל מאפה
- 7. אופים בתבנית עם נייר אפיה ב- 180 מעלות עד שהבצק מזהיב
- 8. כשהמאפה עדיין חם, מגלגלים באבקת סוכר, פעולה זו תשמור על פריכות המאפה
- 9. מניחים מאפה בכל צלחת הגשה וליד כל מאפה כדור גלידת וניל