חצילים ביוגורט ומלפפונים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 2 חצילים בינוניים, רצוי בלאדי, חתוכים על קליפתם לקוביות בגודל כ-1.5 ס"מ
- 5 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 400 מ"ל יוגורט (רצוי מחלב עזים או כבשים מלא)
- 2 מלפפונים קטנים, קטומים ומגוררים גס
- 1 שן שום כתושה
- 1/4 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק מאוד (או לפי הטעם)
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/4 כפית פלפל שחור
- צרור קטן של שמיר קצוץ
- שמן זית משובח
- לקישוט: בצל ירוק, קצוץ לטבעות דקות
אופן ההכנה
- 1. מניחים את קוביות החציל בקערה, יוצקים עליהן את שמן הזית ומערבבים כך שהחציל יכוסה בשמן. מעבירים לתבנית וקולים בחום של 180 מעלות, עד שהחצילים מזהיבים יפה, כשעה. במהלך הקלייה מערבבים את החצילים בתבנית פעם או פעמיים.
- 2. להכנת הרוטב, מערבבים את היוגורט בקערה עם המלפפונים המגוררים, השום והפלפל החריף, ומתבלים במלח, בפלפל ובשמיר. טועמים ומתקנים תיבול.
- 3. מניחים את החצילים על רוטב היוגורט, או מערבבים אותם לתוכו. מסיימים בזילוף שמן זית משובח ומפזרים מעט בצל ירוק קצוץ.