וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת אפרסקים בחושה

מתכון מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, הארץ - פרינט

עוגת אפרסקים. הארץ, דניאל לילה
עוגת אפרסקים/הארץ

מצרכים למתכון

  • 4 אפרסקים גדולים יפים וקשים, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 8 כפות קמח תופח
  • כף קמח תפוחי אדמה
  • 8 כפות סוכר
  • כף חלב
  • 2 כפות אגוזי לוז קצוצים
  • כף פירורי לחם
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • 2 ביצים

אופן ההכנה

  • 1. מקציפים את הביצים וארבע כפות סוכר במיקסר עד שמתקבל קרם תפוח ובהיר. מוסיפים בהדרגה תוך ערבול את החמאה המומסת, הקמח, קמח תפוחי האדמה, האגוזים והחלב. מוציאים את קערת המערבל ומוסיפים לתוכה את קוביות האפרסקים. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 2. משמנים בנדיבות בחמאה תבנית אינגליש קייק (או אחרת, עמוקה מספיק). בוזקים לתוכה את פירורי הלחם ומנערים. מעבירים לתבנית את הבצק ומשטחים. בוזקים מעל את שתי כפות הסוכר הנותרות.
  • 3. אופים שלושת-רבעי שעה בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שפני העוגה משחימים קלות. מגישים עם מעט ריבה בצד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully