פסטה עם חסה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 סועדים:
- 2 ראשי חסה שטופים וחתוכים לרצועות
- חצי קילו (חבילה) פסטה קצרה
- בצל בינוני פרוס דק
- 50 גרם שקדים מולבנים קצוצים גס
- 50 גרם חמאה
- מלח ופלפל
- גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- 1. בסיר גדול ממיסים את החמאה ומטגנים בה עד לשקיפות את הבצל. מוסיפים את השקדים ומטגנים תוך ערבוב עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים את החסה ומטגנים תוך ערבוב כחמש דקות עד שהחסה מתרככת. במידת הצורך מוסיפים חצי כוס מים. ממליחים ומפלפלים. מסירים מהאש.
- 2. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן מאוד "אל דנטה" (דקה פחות מהזמן המומלץ). בינתיים מחממים את הסיר עם החסה. מסננים את הפסטה ומעבירים לסיר עם החסה. מערבבים דקה ומסירים מהאש.
- 3. מגישים עם שפע פרמזן ליד.
- אפשר כמובן להחליף את החמאה בשמן זית.