וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שמרים ריקוטה ואגסים מקורמלים

מתכון מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, .

אגסים. ShutterStock
אגסים

מצרכים למתכון

  • ל–4 עוגות אינגליש קייק.
  • לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 ‏+ 1/4 כוס חלב
  • שקית שמרים טריים
  • 3/4 כוס סוכר
  • כפית מלח
  • 4 ביצים
  • תמצית וניל
  • 200 גרם חמאה רכה
  • לקיפול:
  • 1 כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה רכה מחולקת לקוביות של 25 גרם
  • למילוי:
  • 800 גרם ריקוטה
  • 1 כוס סוכר
  • 40 גרם חמאה מומסת
  • 3 כפות קורנפלור
  • וניל
  • גרידת תפוז
  • 2 חלמונים
  • לאגסים:
  • 4 אגסים מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם וו לישה מעבדים למשך דקה קמח, חלב פושר, שמרים, סוכר, ביצים ווניל. מוסיפים מלח ומעבדים עוד 2 דקות. מוסיפים חמאה ומעבדים עוד 7 דקות. מעבירים את הבצק לקערה מכוסה בניילון נצמד ומתפיחים לילה במקרר.
  • 2. המלית: מערבבים את כל חומרי המלית היטב לקבלת מרקם חלק, שומרים במקרר.
  • 3. האגסים: במחבת מטגנים את האגסים בחמאה וסוכר עד לקבלת צבע קרמלי, כ–10 דקות על אש נמוכה. מסננים ומקררים את האגסים ומערבבים עם הגבינה.
  • 4. מחלקים את הבצק ל–4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק של הבצק למלבן ומורחים עליו חמאה, מפזרים שתי כפות סוכר ומקפלים שליש מהבצק כלפי פנים ועליו את השליש השני. מסובבים את הבצק כך שהצלע בלי הקיפול נמצאת רחוק. חוזרים על פעולת הרידוד, מריחה וקיפול פעם נוספת.
  • 5. מרדדים כל אחד מארבעת חלקי הבצק למלבן באורך התבנית ומעט רחב ממנה ‏(30 ס"מ על 20 ס"מ‏). מורחים על כל הבצק מלית גבינה ‏(כשתי כפות גדושות‏), מגלגלים את הבצק וחוצים אותו לאורכו. קולעים צמה משני החלקים ומניחים בתבנית משומנת. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.
  • 6. מורחים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל–180 מעלות, 25–30 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully