- 1. מכינים את הפניר: מביאים את החלב לרתיחה בסיר. בעת הרתיחה החלב יתחיל להקציף. כשזה קורה חשוב להנמיך מיד את האש, ולהוסיף את מיץ הלימון.
-
- 2. לאחר הוספת מיץ הלימון יש לערבב את החלב במשך 4 עד 5 דקות עד שגושי הגבינה נפרדים מהמים.
-
- 3. לאחר סיום הבישול יוצקים את הגבינה ואת הנוזלים לשקית בד עדין וסוחטים היטב. את שקית הבד יש לתלות מעל כיור למשך כשעתיים עד ששארית הנוזלים מתנקזים מהשקית והגבינה מתקררת.
-
- 4. לאחר קירור מוציאים את גוש הגבינה שנוצר וחותכים לריבועים.
-
- 5. חולטים את העגבניות במים רותחים לכרבע שעה, ולאחר מכן מקלפים את העגבניות מהקליפה. את העגבניות הקלופות מועכים עד קבלת מחית אחידה.
-
- 6. במחבת, מחממים שמן ומטגנים קלות את הציפורן, זרעי הכמון, מחית הג'ינג'ר שום ומחית הצ'ילי הירוק. מוסיפים את אבקת ההל, פלפל שחור, אבקת צ'ילי אדומה, מלח, כורכום ומערבבים היטב עד להוצאת טעמי התבלינים בשמן. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
-
- 7. מורידים את האש ללהבה בינונית ובוחשים עד קבלת רוטב אחיד ודביק. מוסיפים את קוביות גבינת הפניר המושחמת ומבשלים במשך דקה נוספת. לפני הגשה מקשטים את המנה עם עלי כוסברה קצוצים.
-
- 8. מגישים לצד לחם הודי חם (נאן) או אורז.