וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פניר מסאלה

מתכון של מסעדת אינדירה

מתכון מאת: מערכת וואלה

פאניר מסאלה של מסעדת אינדירה.
פאניר מסאלה של מסעדת אינדירה

מצרכים למתכון

  • לפניר:
  • 3 ליטרים של חלב עזים דל שומן (עדיף 0%)
  • מיץ מלימון אחד
  • לתבשיל:
  • 250 גרם גבינת פניר חתוכה לקוביות
  • 2 כוסות מים
  • 3 עגבניות
  • רבע כפית הל
  • 8 שיני ציפורן
  • כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמן
  • כפית מחית ג'ינג'ר שום
  • כפית מחית צ'ילי ירוק
  • חצי כפית כורכום
  • 1 כפית אבקת פלפל צ'ילי אדום
  • 1 כפית זרעי כמון
  • עלי כוסברה לקישוט
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הפניר: מביאים את החלב לרתיחה בסיר. בעת הרתיחה החלב יתחיל להקציף. כשזה קורה חשוב להנמיך מיד את האש, ולהוסיף את מיץ הלימון.
  • 2. לאחר הוספת מיץ הלימון יש לערבב את החלב במשך 4 עד 5 דקות עד שגושי הגבינה נפרדים מהמים.
  • 3. לאחר סיום הבישול יוצקים את הגבינה ואת הנוזלים לשקית בד עדין וסוחטים היטב. את שקית הבד יש לתלות מעל כיור למשך כשעתיים עד ששארית הנוזלים מתנקזים מהשקית והגבינה מתקררת.
  • 4. לאחר קירור מוציאים את גוש הגבינה שנוצר וחותכים לריבועים.
  • 5. חולטים את העגבניות במים רותחים לכרבע שעה, ולאחר מכן מקלפים את העגבניות מהקליפה. את העגבניות הקלופות מועכים עד קבלת מחית אחידה.
  • 6. במחבת, מחממים שמן ומטגנים קלות את הציפורן, זרעי הכמון, מחית הג'ינג'ר שום ומחית הצ'ילי הירוק. מוסיפים את אבקת ההל, פלפל שחור, אבקת צ'ילי אדומה, מלח, כורכום ומערבבים היטב עד להוצאת טעמי התבלינים בשמן. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
  • 7. מורידים את האש ללהבה בינונית ובוחשים עד קבלת רוטב אחיד ודביק. מוסיפים את קוביות גבינת הפניר המושחמת ומבשלים במשך דקה נוספת. לפני הגשה מקשטים את המנה עם עלי כוסברה קצוצים.
  • 8. מגישים לצד לחם הודי חם (נאן) או אורז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully