וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טורטיה דג ואיולי א-לה בוקי

מנה מקסיקנית שכולה קלילות, בעיקר בזכות דג ההליבוט, ורוטב הובקי הנהדר שמעניק רעננות עם קצת חוצפה של צ'ילי ומלפפון חמוץ. לאכול עם הרבה מפיות בצד.

מתכון מאת: הילה קריב, מערכת וואלה

טורטיה דג ואיולי. הילה קריב
טורטיה דג ואיולי

מצרכים למתכון

  • כ-1/2 ק"ג דג לבן שאוהבים (אני השתמשתי בהליבוט אהובי)
  • פלפל צ'ומה או פפריקה
  • מלח ופלפל גרוס טרי
  • 4 טורטיות
  • לרוטב בוקי:
  • 2 כפות גדושות של איולי – (אפשר גם להשתמש במיונז)
  • 1 כפית חרדל
  • מלפפון חמוץ קטן- קצוץ דק
  • 1 גבעול בצל ירוק- קצוץ דק
  • 1 פלפל צ'ילי קטן טרי קצוץ
  • מיץ מחצי ליים או לימון
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • לאיולי:
  • 1 חלמון
  • 1 כפית גדושה חרדל
  • מלח ופלפל
  • 2 שיני שום כתושות
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כוס שמן זית+ 1/2 כוס שמן קנולה
  • פרוסות עגבניה בשלה עם מלח גס מעל
  • עלי כוסברה טריים
  • רוטב חריף או פרוסות פלפל חלפניו מוחמצים

אופן ההכנה

  • 1. לאיולי: מערבבים את החלמון עם החרדל והשום.
  • 2. מתחילים להזליף את השמן באיטיות רבה, תוך כדי פעולת המיקסר - יש להוסיף בכל פעם 1/2 כפית שמן ולחכות עד שהוא יבלע בתערובת.
  • 3. לאחר שהוספתם כמחצית מכמות השמן, ניתן להוסיף את שארית השמן בזילוף קבוע ומעט יותר מהיר. אם נראה לכם שהתערובת סמיכה מדי ועדיין לא הוספתם את כל כמות השמן, ניתן להוסיף כפית או שתיים של מים ולהמשיך בהזלפת השמן. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל.
  • 4. התערובת צריכה להיות קרמית ואחידה, לקבל גוון בהיר ולהסמיך יותר ויותר עם הוספת כל כמות השמן.
  • 5. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית.
  • 6. פורסים את הדג ל-4 נתחים ארוכים ומתבלים בפלפל צ'ומה, מלח ופלפל. מחממים מחבת (רצוי כזו שהדג לא נדבק אליה) עם מעט שמן וצולים את נתחי הדג כדקה מכל צד או עד שהדג מוכן.
  • 7. מניחים פרוסת דג בטורטיה מחוממת מעט, מזליפים רוטב ומוסיפים פלחי עגבניה, כוסברה וחריף. אוכלים חם ומטפטף.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully