עוגת תמרים ותאנים
באדיבות הקונדיטור עמיר לולויאן, מ"ליליות BAKERY"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2תבניות אינגליש קייק:
- 200 גרם חמאה
- 200 גרם סוכר
- 4 ביצים
- 3 כפות רום (לא תמצית, אלא משקה)
- גרידת לימון + מיץ
- 300 גר קמח תופח
- 125 גרם תמרים יבשים חתוכים לרצועות קטנות
- 125 גרם תאנים יבשות חתוכים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
- 2. מקציפים במיקסר את המחאה והסוכר במשך 5 דקות עד שהמסה תפחה.
- 3. מוסיפים בהדרגה 4 ביצים. מוסיפים 3 כפות רום.
- 4. בקערה נפרדת מערבבים קמח עם תמרים ותאנים. מוסיפים את הגרידה ומיץ הלימון ומאחדים את התערובת עם תערובת החמאה והביצים.
- 5. מעבירים את המסה לתבניות אינגליש קייק, ואופים כ-45 דקות בחום של 160 מעלות.