- 1. מקציפים בקערה את החמאה והסוכר. מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמנת החמוצה ואת הקליפה ומיץ הלימון. בעזרת מרית מקפלים לתערובת את הקמח, עד שמתקבלת בלילה חלקה ללא גושי קמח.
-
- 2. פותחים את התבנית הקפיצית ומניחים יריעת נייר אפייה מעל התחתית. מניחים את טבעת התבנית על הבסיס וסוגרים את הקפיץ כך שנייר האפייה מתוח על התחתית. משמנים את התבנית בנדיבות בחמאה ובוזקים על התחתית והשוליים כחצי כף סוכר.
-
- 3. יוצקים את הבלילה לתבנית. בעזרת סכין חדה חורצים צלב בראש כל תאנה, ואז לוחצים על תחתיתה ופותחים אותה לצורת פרח. מניחים את התאנים בעדינות על הבלילה, במרחקים שווים (במהלך האפייה התאנים ישקעו לגמרי לתוך הבלילה, וכך זה צריך להיות). אופים בחום של 170 מעלות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש (35-40 דקות, זהירות מאפיית יתר). מוציאים את העוגה מהתנור.
-
- 4. מביאים לרתיחה בסיר קטן את כל חומרי הסירופ, ומבשלים דקה או שתיים. יוצקים את הסירופ החם על העוגה, בעודה חמה. בתחילה נראה שכמות הסירופ גדולה מדי, אך עד מהרה תיספג הכמות כולה לתוך העוגה, ותשמור על עסיסיותה.
-
- 5. מצננים את העוגה לגמרי, ואז משחררים אותה מהתבנית. כדי לקלף את נייר האפייה מהתחתית, הופכים את העוגה על צלחת, ולאחר קילוף הנייר הופכים אותה בחזרה לצלחת הגשה.