וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוסובוקו טלה מוגש עם קוסקוס עדשים

מאת השף בן נרושוביץ מ"מכללת השף"

מתכון מאת: מערכת וואלה

שוק טלה עם קוסקוס ועדשים.
שוק טלה עם קוסקוס ועדשים

מצרכים למתכון

  • לאוסובוקו:
  • 6 יחידות אוסובוקו טלה
  • 2 גזרים
  • 1 שורש סלרי
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 בצל בינוני
  • 2 עגבניות
  • 2 שיני שום
  • 4 ליטר ציר בקר
  • 2 כפות קמח
  • חומרים לקוסקוס עדשים:
  • 2 חבילת קוסקוס להכנה מהירה
  • 300 גרם עדשים שטופות
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 ליטר ציר בקר מצומצם
  • 70 מ"ל שמן זית איכותי
  • לריבת בצל ורימונים:
  • 2 ק"ג בצל פרוס דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות סוכר חום
  • ענף טימין
  • גרעינים משני רימונים

אופן ההכנה

  • 1. לאוסובוקו: חותכים את כל הירקות, מקמחים בעדינות את האוסובוקו וסוגרים היטב במעט שמן בסיר רחב ועמוק שאפשר להכניס גם לתנור.
  • 2. מוציאים את הבשר ומניחים את הירקות כולל העגבניות ומטגנים עד להשחמה.
  • 3. מחזירים את הבשר לסיר כאשר העצם עומדת והבשר בחלק התחתון, ומוסיפים את ציר הבקר.
  • 4. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור ב-150 מעלות כ-8 שעות.
  • 5. לקוסקוס: מכינים את העדשים במים רותחים ללא תיבול ומניחים לסינון.
  • 6. מניחים את הקוסקוס בקערה, ובמקביל מביאים לרתיחה את הציר ביחד עם התבלין ראס אל חנות.
  • 7. מוסיפים את הציר מעל לקוסקוס ומכסים בניילון נצמד ל-10 דקות לפחות.
  • 8. מפוררים בעזרת מזלג את הקוסקוס ומוסיפים את שמן הזית.
  • 9. מקפלים פנימה את העדשים ומתקנים תיבול.
  • 10. מכינים ריבה: מטגנים את הבצל והשמן בסיר בחום בינוני עד שהבצל מקבל צבע זהוב, ומוסיפים פנימה את הסוכר והטימין. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד לקבלת מרקם חום ואחיד. זהירות לא לשרוף את הריבה.
  • 11. מניחים לתבשיל להתקרר ומוסיפים פנימה את גרעיני הרימון.
  • 12. מגישים כאשר הקוסקוס מונח בתחתית הצלחת, מעליו האוסובוקו וכמה כפיות ריבה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully