- 1. לאוסובוקו: חותכים את כל הירקות, מקמחים בעדינות את האוסובוקו וסוגרים היטב במעט שמן בסיר רחב ועמוק שאפשר להכניס גם לתנור.
-
- 2. מוציאים את הבשר ומניחים את הירקות כולל העגבניות ומטגנים עד להשחמה.
-
- 3. מחזירים את הבשר לסיר כאשר העצם עומדת והבשר בחלק התחתון, ומוסיפים את ציר הבקר.
-
- 4. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור ב-150 מעלות כ-8 שעות.
-
- 5. לקוסקוס: מכינים את העדשים במים רותחים ללא תיבול ומניחים לסינון.
-
- 6. מניחים את הקוסקוס בקערה, ובמקביל מביאים לרתיחה את הציר ביחד עם התבלין ראס אל חנות.
-
- 7. מוסיפים את הציר מעל לקוסקוס ומכסים בניילון נצמד ל-10 דקות לפחות.
-
- 8. מפוררים בעזרת מזלג את הקוסקוס ומוסיפים את שמן הזית.
-
- 9. מקפלים פנימה את העדשים ומתקנים תיבול.
-
- 10. מכינים ריבה: מטגנים את הבצל והשמן בסיר בחום בינוני עד שהבצל מקבל צבע זהוב, ומוסיפים פנימה את הסוכר והטימין. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד לקבלת מרקם חום ואחיד. זהירות לא לשרוף את הריבה.
-
- 11. מניחים לתבשיל להתקרר ומוסיפים פנימה את גרעיני הרימון.
-
- 12. מגישים כאשר הקוסקוס מונח בתחתית הצלחת, מעליו האוסובוקו וכמה כפיות ריבה.