וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות כרובית, שמנת ופרמזן

קציצות כרובית משביעות

מתכון מאת: דורעם גונט, .

מיני פשטידות כרובית ללא גלוטן. נמרוד סונדרס,
מיני פשטידות כרובית ללא גלוטן/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות:
  • ראש כרובית במשקל כק"ג עם העלים (משקל נטו כ-600 גרם)
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה 15% שומן
  • 2 ביצים
  • 5-6 פרוסות עבות של חלה יבשה, רצוי מתוקה, מושרית כמה שניות במים, סחוטה היטב ומפוררת דק בידיים
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • פירורי לחם
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את ראש הכרובית בשלמותו (עם העלים כלפי מטה) בסיר, וממלאים מים עד לגובה כ-5 ס"מ. מביאים לרתיחה, מכסים ונותנים לכרובית להתבשל באדים במשך 5-6 דקות בלבד. הכרובית צריכה להתחיל להתבשל אבל להישאר מוצקה.
  • 2. מוצאים את הכרובית מהמים ומניחים לה להצטנן. בסכין חדה קוצצים דק את הכרובית (אין צורך בקיצוץ אחיד. להיפך, נחמד להרגיש גם בחתיכות מעט גסות בקציצות).
  • 3. מעבירים את הכרובית הקצוצה לקערה ומוסיפים שמנת חמוצה, ביצים, חלה מושרית, סחוטה ומפוררת, פרמזן ופטרוזיליה.
  • 4. מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 5. אם התערובת דביקה מאוד, מוסיפים עוד מעט חלה מושרית וסחוטה. מעבירים את התערובת למנוחה של כשעה במקרר.
  • 6. במחבת רחבה מחממים שמן לטיגון בגובה כחצי ס"מ. יוצרים מתערובת הכרובית קציצות עגולות פחוסות בקוטר כ-5 ס"מ.
  • 7. מגלגלים את הקציצות בפירורי לחם ומטגנים עד שהן שחומות ופריכות מאוד משני הצדדים. אוכלים מיד, אפשר לצד כף של שמנת חמוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully