מאפינס פירות יער וסובין
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 100 גר' סובין
- 300 מ"ל חלב
- 300 גר' קמח תופח
- 2 כפיות סודה לשתיה
- 1 כפית אבקת אפיה
- 3 ביצים
- 160 גר' סוכר לבן
- 85 גר' סוכר חום בהיר
- 300 מ"ל שמן קנולה מועשר
- 200 גר' פירות יער/שוקולד צ'יפס
- תרסיס שמן קנולה לשימון התבניות
אופן ההכנה
- 1. משרים את הסובין בחלב עד שמתרכך. משאירים אותו בצד עד לסיום עירבוב והכנת שאר הרכיבים. מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה והסודה לשתיה.
- 2. טורפים את הביצים יחד עם הסוכר והשמן. מקפלים לתוך התערובת את תערובת הקמחים, ולאחר מכן מקפלים את המסה שנוצרה לתוך הסובין המרוכך. מצרפים את את הפירות ומערבבים קלות.
- 3. מוזגים את המסה לתבניות כמעט עד לסף התבנית.
- 4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות.