וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סופגניות מיני

מתכון של הקונדיטור סטפן לייק לסופגניות מיני

מתכון מאת: שמרית

סופגניות מיני של שמרית. פיליפ מטראי,
סופגניות מיני של שמרית/פיליפ מטראי

מצרכים למתכון

  • לבצק (לכ-35 סופגניות מיני):
  • ½4 כוסות (630 גר') קמח לבן מנופה
  • 1 שקית שמרית (50 גרם)
  • 1 שקית משפר לאפייה ביתית (50 גרם)
  • ½ כוס (100 גר') סוכר לבן
  • 4 ביצים מס' 2
  • 1 כף תמצית וניל
  • 3 כפות ברנדי/רום
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כוס (50 גר') שמן קנולה/סויה
  • ¼ כוס (60 גר') מים
  • שמן לטיגון עמוק
  • למילוי ולקישוט:
  • ריבת תות איכותית
  • אבקת סוכר
  • ממרח שוקולד
  • סוכריות צבעוניות
  • ריבת חלב

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למים ולשמן.
  • 2. לשים בוו-לישה במהירות איטית 3 דקות תוך הוספה הדרגתית של המים והשמן.
  • 3. מערבלים כ-7 דקות נוספות עד קבלת בצק רך, עדין ומעט דביק (וזה בסדר).
  • 4. מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומשהים 1 שעה במקרר.
  • 5. על משטח עבודה מקומח, חותכים חתיכות בגודל של כדורי פינג-פונג (כ-35 גר' בצק). מכדררים ומניחים על מגש תנור משומן היטב במרחק 5 ס"מ אחד מהשני.
  • 6. מתפיחים מכוסה במגבת יבשה, לפחות 1 שעה.
  • 7. מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 180° (טמפרטורת השמן נכונה לטיגון כשמכניסים כף-עץ לשמן ומופיעות בועות קטנות סביבה). עומק השמן בסיר 3 ס"מ לפחות.
  • 8. בעזרת כף שטוחה משומנת מרימים את הסופגנייה התפוחה והופכים אותה לטיגון בשמן בעדינות (זהירות, השמן חם מאוד).
  • 9. מטגנים דקה מכל צד עד להזהבה, מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על מגש עם נייר סופג.
  • למילוי ולקישוט:
  • טיפ להזרקת ריבה: ניתן להשתמש בבקבוק פלסטיק לחיץ כמו לרטבים.
  • למילוי - מזריקים ריבת תות איכותית או ריבת חלב או ממרח שוקולד לסופגנייה בעודה חמה ומפזרים אבקת סוכר.
  • לציפוי לבן – מחממים פונדנט (ניתן לרכוש בחנויות מתמחות) עד למצב נוזלי. טובלים כחצי סופגנייה בפונדנט הנוזלי והופכים. מפזרים מיד סוכריות צבעוניות.
  • לציפוי שוקולד – ממיסים שוקולד בקערה, טובלים כחצי מהסופגנייה בשוקולד הנוזלי.
  • הופכים ומניחים להתקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully