- 1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למים ולשמן.
-
- 2. לשים בוו-לישה במהירות איטית 3 דקות תוך הוספה הדרגתית של המים והשמן.
-
- 3. מערבלים כ-7 דקות נוספות עד קבלת בצק רך, עדין ומעט דביק (וזה בסדר).
-
- 4. מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומשהים 1 שעה במקרר.
-
- 5. על משטח עבודה מקומח, חותכים חתיכות בגודל של כדורי פינג-פונג (כ-35 גר' בצק). מכדררים ומניחים על מגש תנור משומן היטב במרחק 5 ס"מ אחד מהשני.
-
- 6. מתפיחים מכוסה במגבת יבשה, לפחות 1 שעה.
-
- 7. מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 180° (טמפרטורת השמן נכונה לטיגון כשמכניסים כף-עץ לשמן ומופיעות בועות קטנות סביבה). עומק השמן בסיר 3 ס"מ לפחות.
-
- 8. בעזרת כף שטוחה משומנת מרימים את הסופגנייה התפוחה והופכים אותה לטיגון בשמן בעדינות (זהירות, השמן חם מאוד).
- 9. מטגנים דקה מכל צד עד להזהבה, מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על מגש עם נייר סופג.
-
- למילוי ולקישוט:
- טיפ להזרקת ריבה: ניתן להשתמש בבקבוק פלסטיק לחיץ כמו לרטבים.
-
- למילוי - מזריקים ריבת תות איכותית או ריבת חלב או ממרח שוקולד לסופגנייה בעודה חמה ומפזרים אבקת סוכר.
-
- לציפוי לבן מחממים פונדנט (ניתן לרכוש בחנויות מתמחות) עד למצב נוזלי. טובלים כחצי סופגנייה בפונדנט הנוזלי והופכים. מפזרים מיד סוכריות צבעוניות.
-
- לציפוי שוקולד ממיסים שוקולד בקערה, טובלים כחצי מהסופגנייה בשוקולד הנוזלי.
-
- הופכים ומניחים להתקרר.