סופגניות מיני
מתכון של הקונדיטור סטפן לייק לסופגניות מיני
סופגניות מיני של שמרית (צילום: יח"צ, פיליפ מטראי)
מחשבון המרות
- לבצק (לכ-35 סופגניות מיני):
- ½4 כוסות (630 גר') קמח לבן מנופה
- 1 שקית שמרית (50 גרם)
- 1 שקית משפר לאפייה ביתית (50 גרם)
- ½ כוס (100 גר') סוכר לבן
- 4 ביצים מס' 2
- 1 כף תמצית וניל
- 3 כפות ברנדי/רום
- 1 כפית מלח
- ¼ כוס (50 גר') שמן קנולה/סויה
- ¼ כוס (60 גר') מים
- שמן לטיגון עמוק
- למילוי ולקישוט:
- ריבת תות איכותית
- אבקת סוכר
- ממרח שוקולד
- סוכריות צבעוניות
- ריבת חלב
- 1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למים ולשמן.
- 2. לשים בוו-לישה במהירות איטית 3 דקות תוך הוספה הדרגתית של המים והשמן.
- 3. מערבלים כ-7 דקות נוספות עד קבלת בצק רך, עדין ומעט דביק (וזה בסדר).
- 4. מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומשהים 1 שעה במקרר.
- 5. על משטח עבודה מקומח, חותכים חתיכות בגודל של כדורי פינג-פונג (כ-35 גר' בצק). מכדררים ומניחים על מגש תנור משומן היטב במרחק 5 ס"מ אחד מהשני.
- 6. מתפיחים מכוסה במגבת יבשה, לפחות 1 שעה.
- 7. מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 180° (טמפרטורת השמן נכונה לטיגון כשמכניסים כף-עץ לשמן ומופיעות בועות קטנות סביבה). עומק השמן בסיר 3 ס"מ לפחות.
- 8. בעזרת כף שטוחה משומנת מרימים את הסופגנייה התפוחה והופכים אותה לטיגון בשמן בעדינות (זהירות, השמן חם מאוד).
- 9. מטגנים דקה מכל צד עד להזהבה, מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על מגש עם נייר סופג.
- למילוי ולקישוט:
- טיפ להזרקת ריבה: ניתן להשתמש בבקבוק פלסטיק לחיץ כמו לרטבים.
- למילוי - מזריקים ריבת תות איכותית או ריבת חלב או ממרח שוקולד לסופגנייה בעודה חמה ומפזרים אבקת סוכר.
- לציפוי לבן מחממים פונדנט (ניתן לרכוש בחנויות מתמחות) עד למצב נוזלי. טובלים כחצי סופגנייה בפונדנט הנוזלי והופכים. מפזרים מיד סוכריות צבעוניות.
- לציפוי שוקולד ממיסים שוקולד בקערה, טובלים כחצי מהסופגנייה בשוקולד הנוזלי.
- הופכים ומניחים להתקרר.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה