עוגיות פלורנטינר

עוגיות של השף קונדיטור נדב אדרי ממסעדת מקום בלב. משאירות גם מקום למסר מתוק ואישי

מתכון מאת: רותי שטיינברג, מערכת וואלה!
עוגיות פלורנטינר. נדב אדרי,
עוגיות פלורנטינר(צילום: נדב אדרי)

מצרכים

  • 120 ג' חמאה
  • 125 ג' סוכר
  • 50 ג' קליפת תפוז מגוררת
  • 30 ג' דובדבנים מסוכרים/טריים
  • 60 ג' שקדים לבנים קצוצים גס
  • 60 ג' שקדים לבני טחונים דק מאוד (לרמת אבקה)
  • 30 מיליליטר שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את החמאה והסוכר עד לרתיחה.
  • 2. מסירים מהאש ומוסיפים את הדובדבנים, התפוז המגורר, שבבי השקדים הגסים והטחונים, מערבבים ומקררים לטמפרטורת החדר.
  • 3. מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה.
  • 4. מקפלים פנימה לקצפת את מסת התערובת ומקררים במקרר לחצי שעה.
  • 5. יוצרים כדורים קטנים מהמסה (בגודל כדור פלאפל) ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך עשר דקות.
  • 6. משטחים את העוגיות כשהן עדיין חמות ואלסטיות (עוד לא התקשו לגמרי) ויוצרים גלילי ספירלה עם מרווח כדי לשים את פתק.
  • 7. משחילים את הפתק בכל עוגיה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully