פיננסייר פיסטוק ופטל
מאפה צרפתי קלאסי לא מסובך אך מחייב דיוק. השף קונדיטור ענר צלאל ממאפיית דלאל חושף סוד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 175 גרם אבקת סוכר
- 60 גרם שקדים טחונים
- 65 גרם קמח לבן
- 2 גרם אבקת אפייה
- 30 גרם דבש
- 165 גרם חלבונים
- 100 גרם חמאה
- 20 גרם מחית פיסטוק
- פטל שבור קפוא
אופן ההכנה
- 1. ממיסים בסיר בינוני את החמאה ונותנים לה לבעבע עד למצב שהחמאה מריחה מאגוזים והקרקעית נראית חומה אך לא שרופה. שופכים בזהירות לכלי אחר שיתקרר מעט.
- 2. מערבבים בקערה את כל היבשים, מוסיפים פנימה את החלבונים, מחית הפיסטוק והדבש ומערבלים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת מסה אחידה.
- 3. מוסיפים את החמאה בזרזיף, תוך ערבוב, ומניחים למנוחה של מספר שעות במקרר.
- 4. לאחר הקירור, מזלפים לתבניות סיליקון עם שקעים מלבניים ומנקדים בפטל קפוא שבור.
- 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-10 דקות.