פיננסייר פיסטוק ופטל

מאפה צרפתי קלאסי לא מסובך אך מחייב דיוק. השף קונדיטור ענר צלאל ממאפיית דלאל חושף סוד

מתכון מאת: ענר צלאל, מערכת וואלה!
פיננסייר פסטוק פטל של מאפיית דלאל

מצרכים

  • 175 גרם אבקת סוכר
  • 60 גרם שקדים טחונים
  • 65 גרם קמח לבן
  • 2 גרם אבקת אפייה
  • 30 גרם דבש
  • 165 גרם חלבונים
  • 100 גרם חמאה
  • 20 גרם מחית פיסטוק
  • פטל שבור קפוא

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים בסיר בינוני את החמאה ונותנים לה לבעבע עד למצב שהחמאה מריחה מאגוזים והקרקעית נראית חומה אך לא שרופה. שופכים בזהירות לכלי אחר שיתקרר מעט.
  • 2. מערבבים בקערה את כל היבשים, מוסיפים פנימה את החלבונים, מחית הפיסטוק והדבש ומערבלים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת מסה אחידה.
  • 3. מוסיפים את החמאה בזרזיף, תוך ערבוב, ומניחים למנוחה של מספר שעות במקרר.
  • 4. לאחר הקירור, מזלפים לתבניות סיליקון עם שקעים מלבניים ומנקדים בפטל קפוא שבור.
  • 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-10 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully