וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות שוקולד

מתכון מאת: אורי שפט, .

לחמניות שוקולד צ'כיות. נמרוד סונדרס
לחמניות שוקולד צ'כיות

מצרכים למתכון

  • ל-20 לחמניות:
  • 600 גרם קמח חיטה לבן מנופה
  • רבע כוס מי ברז קרים
  • 2.5 כפות שמרים טריים
  • כף מלח
  • חצי כוס סוכר
  • 60 גרם חמאה
  • כף אבקת קקאו מנופה
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ (56% מוצקי קקאו לפחות)
  • לציפוי:
  • ביצה טרופה

אופן ההכנה

  • 1. יוצקים את המים לקערת הלישה ומפוררים לתוכם את השמרים.
  • מוסיפים לקערה לפי הסדר: קמח, מלח, סוכר וחמאה. בעזרת וו הלישה, לשים במהירות נמוכה 4 דקות, לאיחוד החומרים. מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 4 דקות, לקבלת בצק רך וחלק. מנמיכים את המהירות ומוסיפים שבבי שוקולד ואבקת קקאו, מערבלים בעדינות עד שהם נבלעים בבצק ולא יותר.
  • 2. מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות. לשים מעט ביד ומגלגלים לצורת כדור. מניחים בקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים במקום קריר 30 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  • 3. מחלקים ל-20 חלקים, מגלגלים כל חלק לכדור ומניחים על שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה, במרווחים שווים. מכסים ומתפיחים כשעה עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.
  • 4. מורחים את הכדורים בביצה הטרופה ובעזרת סכין קטנה ומשוננת חורצים 2 חריצים קטנים בכל כדור. אופים כ-15 דקות ב-180 מעלות. מצננים על רשת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully