סלט תאנים
מתוך הספר "500 סלטים" של סוזנה בלייק.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 8 תאנים טריות
- 3 נקטרינות
- כף דבש
- מיץ של לימון אחד
- קורט קינמון
- 40 מ"ל רום
אופן ההכנה
- 1. שוטפים, מייבשים את התאנים וחותכים אותן לפלחים. את הנקטרינות שוטפים, מייבשים, מגלענים וחותכים לפלחים. מניחים בתוך קערת הגשה.
- 2. בכלי נפרד מערבבים יחדיו את מיץ הלימון, הדבש, הקינמון והרום.
- 3. שופכים את הרוטב על גבי הפירות, מערבבים היטב בעדינות ומשהים במשך 10 דקות לפני ההגשה.