פיצה עם תפוחים ודבש
מתכון של שף אליאב גולדנברג, מסעדת ג'ויה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 פיצות:
- 1 קילו קמח
- 2.5 כוסות מים
- 20 גרם (כף) שמרים
- כף שמן זית
- כפית מלח שטוחה
- לתוספות:
- 4 תפוחים, פרוסים לפרוסות דקות
- 8 כפות גבינת מסקרפונה
- 6 כפות דבש
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
- 1. מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ולשים מספר דקות, עד לקבלת בצק יציב. מחלקים את הבצק ל-4, ומכדררים.
- 2. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את כדורי הבצק לקוטר של 30 ס"מ כל אחד.
- 3. מחממים תנור ל-250 מעלות.
- 4. מורחים 2 כפות גבינת מסקרפונה על עיגולי הבצק. מפזרים מעל את פרוסות התפוחים, מזלפים כף וחצי דבש על כל פיצה ובוזקים אבקת סוכר. מכניסים לתנור בחום של 250 מעלות שחיממנו מראש כ-16 דקות, עד להשחמה.