ארטישוק ירושלמי בסילאן ותמרים
הארטישוק הירושלמי שמככב בעונת החורף, משתדך לטעמיו המתקתקים של התמר עם טאץ' עדין של חריפות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5 מנות:
- 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף וחצוי
- 3 כפות סילאן תמרים
- 1/4 כפית רסק חריף
- כוס תמרים לחים מגולענים חצויים
- 1/2 כוס שמן זית
- כוס ציר ירקות (מי בישול של ירקות שורש מסוננים)
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מחממים בסיר את שמן הזית ומוסיפים את הארטישוק עד לקבלת גוון זהוב מקורמל.
- 2. מוסיפים לסיר: סילאן, מלח, פלפל וציר נוזלים ומחלישים את האש. מכסים בנייר כסף ומערבבים עד ריכוך סופי.
- 3. לבסוף מוסיפים את התמרים הלחים ורסק החריף.