מרק חומוס

השף גיא פרץ ממסעדת "גספאצ'ו" יודע דבר או שניים על מרקים. כאן הוא מביא לכם מתכון למרק שלא רואים בכל יום: של חומוס עם דלעת וכוסברה שמוסיפים ממש לפני ההגשה.

מתכון מאת: גיא פרץ, מערכת וואלה!
מרק חומוס. אבי כהן,
מרק חומוס(צילום: אבי כהן)

מצרכים

  • 300 גרם דלעת קלופה
  • 150 גרם גרגרי חומוס מושרים מלילה קודם
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 4 כפות כוסברה קצוצה דק
  • 1/2 כפית פלפל לבן טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את גרגרי החומוס עם אבקת הסודה עד לרתיחה. מכבים את האש ומכסים לשעה לריכוך עדין של הגרגרים.
  • 2. שוטפים את הגרגרים היטב ומסירים את קליפתם תחת ברז מים זורמים.
  • 3. מבשלים את הדלעת ואת גרגרי החומוס הקלופים כשעה לריכוך מלא. מוסיפים את השמן והתבלינים ומועכים בעזרת בלנדר מוט ידני לקבלת מרקם סמיך ואחיד.
  • 4. מוסיפים את את הכוסברה רגע לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully