וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סטייק מנהטן

מותן בקר היא נתח הסטייק הנחשק ביותר. חלקה העליון של המותן, זה הנושק לצלעות, הוא משובח שבעתיים. משם מגיע הנתח הייחודי המכונה "מנהטן". כדי לקבל סטייק אידיאלי יש להקפיד שהנתח יהיה עבה ורחב – בהדסון המשקל של הנתח זהה למקבילו האמריקאי: ליברה אחת (453 גרם). הבש

מתכון מאת: מערכת וואלה

סטייק מנהטן. נמרוד סונדרס
סטייק מנהטן

מצרכים למתכון

  • 450 גרם מותן בקר
  • מלח גס ופלפל גרוס
  • שמן זית
  • חמאה מזוקקת (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מלהיטים מחבת פסים כבדה ככל האפשר על האש כעשר דקות לפחות. (אין צורך בשמן).
  • 2. שניות לפני תחילת הצלייה מתבלים את הצד שנצלה ראשון במלח גס (מומלץ אטלנטי) ופלפל גרוס טרי. ניתן לטפטף כמה טיפות שמן זית על הבשר כדי לקבל קרום פריך אחיד יותר.
  • 3. צולים על הצד המתובל כ-5 דקות ואז הופכים ומתבלים את הצד השני.
  • 4. ממשיכים על פי דרגת הצלייה הרצויה (מומלץ: מדיום רייר – כשהבשר חם אך לא מבושל במרכזו). למתלבטים – אפשר להפוך את הנתח מספר פעמים עד שמגיעים לדרגה הרצויה.
  • 5. מומלץ לפני ההגשה להבריש את הנתח בחמאה מזוקקת

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully