וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פטה גבינות ופירות יבשים ברוטב לימוני

מנה מדהימה הכי ישראלית שיש, חציל טחינה והמתיקות של הפירות היבשים. פשוט מעדן

מתכון מאת: גיל אלמליח, מערכת וואלה

פטה גבינות ופירות יבשים. יוגב עמרני,
פטה גבינות ופירות יבשים/יוגב עמרני

מצרכים למתכון

  • חציל בלדי גדול
  • 250 גרם גבינת פטה
  • 100 גרם גבינת עזים רכה
  • 100 גרם גבינת שמנת
  • 200 גרם (2 כוסות) תערובת פירות יבשים (שזיפים, תאנים, צימוקים, אגוזים)
  • 40 גרם סילאן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל
  • שמן קנולה לטיגון
  • לרוטב לימוני:
  • 200 גרם חמאה
  • 60 מ"ל יין לבן יבש
  • מיץ מחצי לימון
  • כפית גרידת לימון

אופן ההכנה

  • 1. פורסים את החציל לאורך בעובי 1 ס"מ ומשרים במלח למשך חצי שעה.
  • 2. מטגנים את פרוסות החצילים בשמן ומוציאים לנייר סופג.
  • 3. מערבבים את הגבינות ומוסיפים מלח ופלפל.
  • 4. טוחנים בבלנדר את הפירות היבשים והסילאן.
  • 5. מניחים את החצילים בתבנית אינגליש-קייק בתחתית ודפנות, משאירים רבע מהכמות לציפוי.
  • 6. בונים שכבות מתערובת הגבינות והפירות היבשים – 2 ס"מ גובה גבינות, מעל 1 ס"מ גובה פירות יבשים, מעל שכבת גבינות ומעל שכבת פירות יבשים, מסיימים בשכבה של גבינות.
  • 7. מצפים את שכבת הגבינות העליונה עם החצילים שנשארו.
  • 8. מצננים במקרר למשך 24 שעות.
  • 9. הופכים את התבנית על מגש או צלחת ארוכה, חותכים לפרוסות של 2 ס"מ.
  • 10. מכינים את הרוטב לקראת הגשה: במחבת ממיסים את החמאה, מערבבים את שאר החומרים פנימה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומצמצמים את מרכיבי הרוטב כחמש דקות על אש בינונית.
  • 11. מוזגים את הרוטב החם מעל פטה הגבינות ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully