- 1. פורסים את החציל לאורך בעובי 1 ס"מ ומשרים במלח למשך חצי שעה.
-
- 2. מטגנים את פרוסות החצילים בשמן ומוציאים לנייר סופג.
-
- 3. מערבבים את הגבינות ומוסיפים מלח ופלפל.
-
- 4. טוחנים בבלנדר את הפירות היבשים והסילאן.
-
- 5. מניחים את החצילים בתבנית אינגליש-קייק בתחתית ודפנות, משאירים רבע מהכמות לציפוי.
-
- 6. בונים שכבות מתערובת הגבינות והפירות היבשים 2 ס"מ גובה גבינות, מעל 1 ס"מ גובה פירות יבשים, מעל שכבת גבינות ומעל שכבת פירות יבשים, מסיימים בשכבה של גבינות.
-
- 7. מצפים את שכבת הגבינות העליונה עם החצילים שנשארו.
-
- 8. מצננים במקרר למשך 24 שעות.
-
- 9. הופכים את התבנית על מגש או צלחת ארוכה, חותכים לפרוסות של 2 ס"מ.
-
- 10. מכינים את הרוטב לקראת הגשה: במחבת ממיסים את החמאה, מערבבים את שאר החומרים פנימה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומצמצמים את מרכיבי הרוטב כחמש דקות על אש בינונית.
-
- 11. מוזגים את הרוטב החם מעל פטה הגבינות ומגישים.