קלמרי במרינדת שום וצ'ילי
אם רוצים לעשות על האש ולגוון קצת, אפשר פשוט לבחור בקלמרי במקום בשר. עם השרייה של כחצי שעה במרינדה של צ'ילי ושום, ולימון בצד, מקבלים מעדן שמוכן בתוך דקות ספורות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג קלמרי טרי נקי
- 5 שיני שום קצוצות
- 1 פלפל צ'ילי חריף קצוץ (או לפי דרגת החריפות הרצויה)
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל גרוס
- לימון חצוי להגשה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את חומרי המרינדה יחד עם הקלמרי ומשרים לחצי שעה לפחות.
- 2. צולים על מנגל חם כ-2 דקות מכל צד.
- 3. מגישים עם לימון טרי ליד.