קלמארי ממולא פירות ים
השף טל הרשקוביץ ממסעדת "סבסטיאן" מגיש מנה יפה למראה, שמסתירה בתוכה ים של טעמים- החל מהשרימפס ועד קרוטוני השום הייחודיים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- 8 קלמארי שלמים, נקיים ומוכנים לשימוש
- 125 גר' קלמארי, קצוצים דק
- 125 גר' שרימפס, קצוצים דק
- 3 כפות שמן זית
- חצי פרוסת לחם לבן, חתוכה לקוביות קטנות
- גרידה מלימון אחד
- כף פטרוזיליה קצוצה
- כף מיץ לימון
- מלח, פלפל שחור
- רבע כוס יין לבן יבש
- כמה פרוסות של פלפל צ'ילי אדום
- 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 50 גרם חמאה פושרת (רצוי מזוקקת)
אופן ההכנה
- 1. במחבת מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הקלמארי והשרימפס הקצוצים, יחד עם קוביות הלחם. מקפיצים יחד כחצי דקה ומוסיפים את הפטרוזיליה, הלימון והתבלינים. מסירים מהמחבת ומקררים.
- 2. ממלאים את הקלמארי במילוי, וחותמים את הפתח עם קיסם עץ.
- 3. מטגנים בחמאה המזוקקת לא יותר מדקה, עד שמשנה את צבעו.
- 4. מוסיפים את הצ'ילי והיין ומאדים את האלכוהול. מכבים את האש ומוסיפים את החמאה הקרה.