וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קלמארי ממולא פירות ים

השף טל הרשקוביץ ממסעדת "סבסטיאן" מגיש מנה יפה למראה, שמסתירה בתוכה ים של טעמים- החל מהשרימפס ועד קרוטוני השום הייחודיים.

מתכון מאת: טל הרשקוביץ, מערכת וואלה

קלאמרי ממולא פירות ים וקרוטוני שום ברוטב חמאה ולימון.
קלאמרי ממולא פירות ים וקרוטוני שום ברוטב חמאה ולימון

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 8 קלמארי שלמים, נקיים ומוכנים לשימוש
  • 125 גר' קלמארי, קצוצים דק
  • 125 גר' שרימפס, קצוצים דק
  • 3 כפות שמן זית
  • חצי פרוסת לחם לבן, חתוכה לקוביות קטנות
  • גרידה מלימון אחד
  • כף פטרוזיליה קצוצה
  • כף מיץ לימון
  • מלח, פלפל שחור
  • רבע כוס יין לבן יבש
  • כמה פרוסות של פלפל צ'ילי אדום
  • 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 50 גרם חמאה פושרת (רצוי מזוקקת)

אופן ההכנה

  • 1. במחבת מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הקלמארי והשרימפס הקצוצים, יחד עם קוביות הלחם. מקפיצים יחד כחצי דקה ומוסיפים את הפטרוזיליה, הלימון והתבלינים. מסירים מהמחבת ומקררים.
  • 2. ממלאים את הקלמארי במילוי, וחותמים את הפתח עם קיסם עץ.
  • 3. מטגנים בחמאה המזוקקת לא יותר מדקה, עד שמשנה את צבעו.
  • 4. מוסיפים את הצ'ילי והיין ומאדים את האלכוהול. מכבים את האש ומוסיפים את החמאה הקרה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully