פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קוסקוס עם מרק ירקות

      4 מדרגים / 3.52 כוכבים

      הקוסקוס של סבתא חנה (נמרוד סונדרס)
      הקוסקוס של סבתא חנה (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לקוסקוס:
      • 1 ק"ג סולת
      • 1/2 1 כוסות מים
      • 1 כוס מים נוספת
      • 1/2 כוס שמן
      • 1 כף מלח
      • למרק:
      • 3/4 כוס גרגרי חומוס מושרים ללילה
      • 4 גזרים
      • 4 קישואים
      • 4 חתיכות דלעת (כ-1/2 ק"ג)
      • 1/2 דלורית
      • 1 ראש סלרי עם עלים
      • 2 לפת
      • 2 בצלים
      • 2 ליטר ציר ירקות/מים
      • 1/2 כרוב
      • שמן
      • מלח גס
      • פלפל שחור
      • כורכום

      אופן ההכנה

      • 1. חותכים את הירקות לחתיכות גדולות ככל הניתן, בבצלים מסמנים חריצים בצורת איקס, לא עד הסוף, ומשאירים אותם שלמים.
      • 2. מבשלים את גרגרי החומוס בסיר עם הרבה מים כשעה וחצי.
      • 3. מכינים את הקוסקוס: מעבירים לקערה מעט סולת, מרטיבים במים בעזרת האצבעות ומערבבים עם הידיים בצורת גריפה. מוסיפים עוד מים ומפוררים גושים אם נוצרו. בכל פעם מוסיפים עוד סולת ועוד מים, כאשר מקפידים לא לשפוך את המים ישירות על הסולת אלא לפזר עם האצבעות. ממשיכים לערבב עם הידיים ולפורר את הגושים. מי שאוהב קוסקוס דק או שאינו מיומן יכול להשתמש בנפה מיוחדת המיועדת לקוסקוס, המוציאה קוסקוס דק ואחיד (אפשר להשיג בשווקים השונים). מי שאוהב את הקוסקוס עבה יותר יכול לפורר אותו עם הידיים.
      • 4. אחרי הניפוי מאדים את הקוסקוס במשך 40 דקות. בדרך כלל משתמשים בסיר כפול המיועד לקוסקוס, כאשר בסיר עצמו מתבשלים גרגרי החומוס ומעל, במסננת, הקוסקוס. אבל אם אין סיר כזה, ניתן להשתמש במסננת צפופה שתשב על הסיר ותהיה מכוסה ובכל מקרה אסור שהקוסקוס ייגע במים.
      • 5. בזמן שהקוסקוס מתאדה, מכינים את המרק: מטגנים את הגזר, הלפת, הבצל, הסלרי והקישואים, במשך כמה דקות. מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים על להבה גבוהה במשך 40 דקות.
      • 6. בינתיים חוזרים לקוסקוס: אחרי 40 דקות של אידוי מעבירים את הקוסקוס לקערה, מוסיפים 1 כוס מים, 1/2 כוס שמן וכף מלח, מערבבים ומכסים במגבת למשך 5 דקות, על מנת שהקוסקוס יספוג את הטעמים.
      • 7. חוזרים למרק: מוסיפים את הדלעת, הדלורית, עלי הסלרי והכרוב, מתבלים במלח, פלפל, וכורכום. מוציאים את גרגרי החומוס ממי הבישול ומעבירים אותם למרק, מבשלים עוד 30 דקות.
      • 8. מאדים את הקוסקוס בפעם השניה באותה הדרך, הפעם במשך 30 דקות ללא מכסה.
      • 9. מגישים בצלחת גדולה, כאשר הקוסקוס למטה, עליו הירקות ומעל מוזגים את המרק, מחכים 5-10 דקות עד שהקוסקוס יספוג את הטעמים, ואז מגישים.
      • אם רוצים לחמם את הקוסקוס, אחרי שהייה במקרר, צריך לחמם במיקרו או מעל אדים קודם ורק אז להוסיף למרק. בכל מקרה לא מערבבים קוסקוס קר עם מרק חם (או להיפך)

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות