עדשים שחורות עם גבינת עיזים
מצרכים למתכון
- 1/2 כוס עדשים שחורות
- 1 עלה דפנה
- 1 כף שמן צמחי
- 2 גבעולי בצל ירוק (הלבן בלבד), קצוצים
- 1 כפית קמח
- 1/2 כוס יין לבן
- 1/2 כוס ציר עוף/ירקות
- פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל שחור על פי הטעם
- 1/2 כוס גבינת עיזים מפוררת
אופן ההכנה
- 1. מניחים את עלה הדפנה ואת העדשים במחבת עם מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים 20 דקות או עד שהעדשים רכות.
- 2. במחבת מחממים שמן ומטגנים את הבצלים עד התרככות. מוסיפים קמח, יין, ציר מרק ואת העדשים המסוננות. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהנוזלים התאדו כמעט לחלוטין.
- 3. מוסיפים כפית פטרוזליה קצוצה, מכבים את האש ומתבלים על פי הטעם.
- 4. מקררים כמה דקות (אם מעוניינים כבר להגיש, יש לצנן לגמרי לטמפרטורת חדר). להגשה, מוסיפים את גבינת העיזים.