וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוזני המן במילוי קרם פטיסייר ושוקולד

אורי שפט, מאפיית "לחמים"

מתכון מאת: אורי שפט, מערכת וואלה

הכנת אוזני המן. נמרוד סונדרס
הכנת אוזני המן

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 1/2 ק"ג (2 כוסות) קמח
  • 50 גרם (1/4 כוס) שקדים טחונים דק ומנופים
  • 275 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 120 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
  • 60 גרם (1/4כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 3 גרם אבקת אפייה
  • למלית:
  • 400 מ"ל (3/4 1 כוסות) חלב
  • 1/2 מקל וניל
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 5 חלמונים
  • 40 גרם (4 כפות) קורנפלור
  • 150 גרם שוקולד צ'יפס מריר או 50 גרם שוקולד צ'יפס לבן

אופן ההכנה

  • 1 . יש לשקול את כל החומרים מראש.
  • 2. מנפים את הקמח, אבקת אפייה, מלח, והשקדים הטחונים יחד בקערה נפרדת.
  • 3. בקערת המיקסר עם וו בחישה (גיטרה) בוחשים את החמאה, סוכר ואבקת סוכר (אפשר גם במעבד מזון).
  • 4. מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה, עד אחידות.
  • 5. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את היבשים, לשים מעט מאוד עד אחידות.
  • 6. משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה מינימום כשעה.
  • 7. מכינים את המלית: בקערה - טורפים את החלמונים, סוכר, וקורנפלור עד אחידות (אין צורך להקציף).
  • 8. בסיר - מביאים חלב ומקל וניל לסף רתיחה.
  • 9. שופכים 1/3 מכמות החלב לתערובת החלמונים וטורפים קלות.
  • 10. שופכים את תערובת החלמונים לסיר, כשהאש דולקת, תוך בחישה מתמדת עד שהתערובת מבעבעת ומקבלת מרקם סמיך (פודינג).
  • 11. מסירים מהאש ומעבירים מיד לכלי, מכסים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון.
  • 12. לאחר שהצטנן מוסיפים את השוקולד ומערבבים.
  • 13. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-2-3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ.
  • 14. מרכיבים ואופים: מזלפים במרכז כל עיגול בצק מעט מהמלית. סוגרים לצורת אוזן המן.
  • 15. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה בעזרת מברשת.
  • 16. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully