- 1 . יש לשקול את כל החומרים מראש.
-
- 2. מנפים את הקמח, אבקת אפייה, מלח, והשקדים הטחונים יחד בקערה נפרדת.
-
- 3. בקערת המיקסר עם וו בחישה (גיטרה) בוחשים את החמאה, סוכר ואבקת סוכר (אפשר גם במעבד מזון).
-
- 4. מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה, עד אחידות.
-
- 5. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את היבשים, לשים מעט מאוד עד אחידות.
-
- 6. משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה מינימום כשעה.
-
- 7. מכינים את המלית: בקערה - טורפים את החלמונים, סוכר, וקורנפלור עד אחידות (אין צורך להקציף).
-
- 8. בסיר - מביאים חלב ומקל וניל לסף רתיחה.
-
- 9. שופכים 1/3 מכמות החלב לתערובת החלמונים וטורפים קלות.
-
- 10. שופכים את תערובת החלמונים לסיר, כשהאש דולקת, תוך בחישה מתמדת עד שהתערובת מבעבעת ומקבלת מרקם סמיך (פודינג).
-
- 11. מסירים מהאש ומעבירים מיד לכלי, מכסים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון.
-
- 12. לאחר שהצטנן מוסיפים את השוקולד ומערבבים.
-
- 13. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-2-3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ.
-
- 14. מרכיבים ואופים: מזלפים במרכז כל עיגול בצק מעט מהמלית. סוגרים לצורת אוזן המן.
-
- 15. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה בעזרת מברשת.
-
- 16. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.