פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אוזני המן במילוי קרם פטיסייר ושוקולד

      אורי שפט, מאפיית "לחמים"

      5 מדרגים / 3.5 כוכבים

      הכנת אוזני המן (נמרוד סונדרס)
      הכנת אוזני המן (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לבצק:
      • 1/2 ק"ג (2 כוסות) קמח
      • 50 גרם (1/4 כוס) שקדים טחונים דק ומנופים
      • 275 גרם חמאה
      • 2 ביצים
      • 120 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
      • 60 גרם (1/4כוס) סוכר
      • קורט מלח
      • 3 גרם אבקת אפייה
      • למלית:
      • 400 מ"ל (3/4 1 כוסות) חלב
      • 1/2 מקל וניל
      • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
      • 5 חלמונים
      • 40 גרם (4 כפות) קורנפלור
      • 150 גרם שוקולד צ'יפס מריר או 50 גרם שוקולד צ'יפס לבן

      אופן ההכנה

      • 1 . יש לשקול את כל החומרים מראש.
      • 2. מנפים את הקמח, אבקת אפייה, מלח, והשקדים הטחונים יחד בקערה נפרדת.
      • 3. בקערת המיקסר עם וו בחישה (גיטרה) בוחשים את החמאה, סוכר ואבקת סוכר (אפשר גם במעבד מזון).
      • 4. מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה, עד אחידות.
      • 5. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את היבשים, לשים מעט מאוד עד אחידות.
      • 6. משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה מינימום כשעה.
      • 7. מכינים את המלית: בקערה - טורפים את החלמונים, סוכר, וקורנפלור עד אחידות (אין צורך להקציף).
      • 8. בסיר - מביאים חלב ומקל וניל לסף רתיחה.
      • 9. שופכים 1/3 מכמות החלב לתערובת החלמונים וטורפים קלות.
      • 10. שופכים את תערובת החלמונים לסיר, כשהאש דולקת, תוך בחישה מתמדת עד שהתערובת מבעבעת ומקבלת מרקם סמיך (פודינג).
      • 11. מסירים מהאש ומעבירים מיד לכלי, מכסים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון.
      • 12. לאחר שהצטנן מוסיפים את השוקולד ומערבבים.
      • 13. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-2-3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ.
      • 14. מרכיבים ואופים: מזלפים במרכז כל עיגול בצק מעט מהמלית. סוגרים לצורת אוזן המן.
      • 15. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה בעזרת מברשת.
      • 16. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -