סלסת עגבניות אש
סלסת עגבניות של אבי קונפורטי, שף מסעדת "צפרה"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 סועדים:
- 1ק"ג עגבניות אדומות
- 1 ראש שום
- 1 בצל
- 8 יחידות פלפל צ'יפוטלי אדובדו
- מיץ ליים
- 1 חבילה כוסברה
- מלח
אופן ההכנה
- 1. צורבים את העגבניות בלהבה פתוחה על הגריל או על הגז ומשחימים היטב מכל הצדדים. מורידים מהאש ושומרים בקליפתן המושחרת.
- 2. עוטפים את ראש השום והבצל בנייר כסף וצולים בתנור חם בטמפרטורה של 180 מעלות כ-1 שעה עד לרכות מלאה.
- 3. מסירים מהשום את קליפתו.
- 4. מעבירים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים היטב. בודקים טעם ומוסיפים מלח ולימון במידת הצורך.